Deputatul Mircea Banias a fost confirmat cu coronavirus

Luni, 16 Martie 2020, ora 21:01
15926 citiri
Deputatul Mircea Banias a fost confirmat cu coronavirus

Deputatul PNL Mircea Banias a fost confirmat cu coronavirus, a anuntat Grupul de Comunicare Strategica.

"In cursul zilei de luni, 16 martie, au fost comunicate rezultatele testelor efectuate sambata, 14 martie, la Palatul Parlamentului. In urma acestora a fost confirmat un singur caz pozitiv al infectarii cu noul coronavirus (COVID-19) in persoana deputatului Mircea Banias", precizeaza Grupul de Comunicare Strategica intr-un comunicat.

Acesta spune insa ca nu a luat contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmati pozitiv cu noul coronavirus.

"Potrivit declaratiilor domniei sale, nu a luat contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmati pozitiv cu noul coronavirus, nu a participat la reuniunile politice la care a luat parte senatorul Vergil Chitac si nu a efectuat deplasari in zone aflate sub atentionare. Deputatul Mircea Banias este asimptomatic. Si in cazul domniei sale va fi declansata ancheta epidemiologica pentru identificarea tuturor contactilor", se mai arata in comunicat.

Grupul de Comunicare Strategica recomanda tuturor persoanelor care s-au aflat intr-un contact direct cu o persoana confirmata cu noul coronavirus sa se autoizoleze la domiciliu si sa informeze in cel mai scurt timp autoritatile.

Parchetul General a anuntat luni ca deschide dosar penal in cazul senatorului Vergil Chitac, diagnosticat pe 13 martie cu coronavirus.

Chitac stia ca a fost expus in strainatate la coronavirus, insa nu a anuntat. Mai mult, el s-a dus saptamana trecuta in Senat, dar si la sedinta conducerii PNL. Drept urmare, a infectat mai multi liberali.

In plus, Vergil Chitac, sotia si asistentul lui au fost dusi fara izoleta si fara vreun echipament de protectie la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta.

Citeste cele mai noi informatii despre coronavirus

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza provocata de coronavirus in Romania si in lume

Citeste si:
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Suspiciuni că incidentul cu cerneala a fost o înscenare. ”Se vede cum a venit acel tânăr din spate, iar Simion n-a schiţat niciun gest”
Reprezentanţii societăţii civile din Iaşi susţin că George Simion caută să se victimizeze şi nu exclud ca incidentul de luni, 24 ianuarie, cu tânărul care l-a stropit cu cerneală să...
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Greva de la STB agită apele în PSD. Firea l-a forțat pe liderul de sindicat să demisioneze SURSE
Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a reproșat Gabrielei Firea că greva de la STB București va afecta imaginea partidului, în condițiile în care liderul de sindicat care a oprit autobuzele în...