Ziare.com

Masuri de dezinfectie la o scoala din Sectorul 4, dupa ce 4 elevi au fost confirmati cu COVID-19

Marti, 29 Septembrie 2020, ora 20:36

   

Masuri de dezinfectie la o scoala din Sectorul 4, dupa ce 4 elevi au fost confirmati cu COVID-19
Primaria Sectorului 4 a dispus, marti, in regim de urgenta, masuri de dezinfectie a intregii cladirii in care functioneaza Scoala Gimnaziala nr. 129, dupa ce in cursul zilei patru elevi au fost confirmati pozitiv cu SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Sectorului 4, la recomandarea Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, unitatea de invatamant a intrat in scenariul rosu de functionare in conditii de pandemie - intreaga activitate didactica s-a mutat exclusiv in sistem online pentru urmatoarele 14 zile.

Masuri similare, de dezinfectie a spatiilor de invatamant, au fost luate si la Scoala Gimnaziala nr. 108 si la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, acolo unde, tot in cursul zilei, cate un cadru didactic de la fiecare unitate scolara a primit confirmarea infectarii cu noul coronavirus.

Conform aceleiasi surse, in aceste doua cazuri, Directia de Sanatate Publica Bucuresti urmeaza sa efectueze ancheta epidemiologica pentru stabilirea masurilor ulterioare si, in functie de rezultatele anchetei epidemiologice, autoritatea locala va asigura si testarea tuturor cadrelor didactice de la scolile mentionate si va implementa "orice alta masura ce se va impune".

Reprezentantii Primariei Sectorului 4 afirma ca masurile au fost dispuse impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si cu Directia de Sanatate Publica Bucuresti, in baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2, potrivit caruia "la aparitia intr-o clasa din unitatea de invatamant a unui caz confirmat de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2 se suspenda cursurile clasei respective, pentru o perioada de 14 zile. La aparitia a 3 cazuri confirmate de imbolnavire cu COVID-19 in clase diferite ale aceleiasi unitati de invatamant, se suspenda cursurile scolare ale unitatii de invatamant pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre scoala sector 4 dezinfectie covid elevi
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2210 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor