DGASPC Arges: O educatoare si o infirmiera, infectate cu coronavirus

Miercuri, 24 Iunie 2020, ora 17:29
4664 citiri
DGASPC Arges: O educatoare si o infirmiera, infectate cu coronavirus
Foto: Hepta.ro

Doi angajati ai Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Arges au fost confirmati ca fiind infectati cu SARS-COV-2, fiind vorba despre o infirmiera de la un centru de la un centrul de ingrijire a persoanelor cu dizabilitati din Pitesti si despre o educatoare dintr-un complex de tip familial, tot din Pitesti.

Potrivit datelor furnizate, miercuri, de DGASPC Arges, in urma testarilor facute perioada 10-16 iunie, din 894 de angajati din serviciile sociale de tip rezidential aflate in subordinea DGASPC Arges doi au fost confirmati ca fiind infectati cu noul coronavirus.

Este vorba despre o infirmiera din cadrul Centrului de Ingrijire si Asistenta Pitesti si un educator Complexului de Tip Familial "Dumbrava Minunata" Pitesti.

Centrul de Ingrijire si Asistenta Pitesti are, conform datelor oficiale ale Consiliului Judetean Arges, o capacitate de 180 de locuri si 143 de internati si asigura asistenta pentru persoane adulte cu handicap, in timp ce Complexul de Tip Familial "Dumbrava Minunata" Pitesti este compus din sase apartamente, dintre care cinci in Pitesti, in care sunt cazati copii.

"Urmare a confirmarii celor doua cazuri de infectare cu COVID-19, au fost luate toate masurile care se impun in aceasta situatie si au fost respectati toti pasii indicati: reprezentantii DSP au luat legatura cu cele doua persoane confirmate pozitiv, in urma testarii si indrumate sa parcurga toate etapele necesare; in cele doua locatii unde respectivele persoane isi desfasoara activitatea s-au luat masuri de igienizare si dezinfectare. De asemenea, in urma triajului epidemiologic efectuat zilnic, atat pentru salariati, cat si pentru beneficiari, consemnat in registrul deschis si functional, nu au fost inregistrate modificari in starea de sanatate a acestora. Beneficiarii care au interactionat cu angajatii confirmati pozitiv au fost grupati in camere diferite, chiar daca cele doua salariate, ca toti ceilalti salariati, au purtat echipament de protectie", transmite DGASPC Arges intr-un comunicat remis News.ro miercuri.

In perioada 24 - 29 iunie urmeaza sa fie testati beneficiarii internati in cele doua centre centrele sociale ale DGASPC Arges. Este vorba despre 167 de persoane in total, dintre care 143 la centrul de asistenta Pitesti si 24 la complexul de tip familial "Dumbrava minunata".

Testarea angajatilor din cadrul GASPC Arges s-a facut in etape, inca din luna aprilie, si este pentru prima data cand sunt descoperite cazuri de infectari.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#coronavirus, #dgaspc Arges, #infirmiera, #educatoare, #copii cu dizabilitati , #coronavirus