Ce contine vaccinul anti-Covid. Explicatiile unui medic infectionist despre cel mai asteptat vaccin din lume

Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 10:44
14159 citiri
Ce contine vaccinul anti-Covid. Explicatiile unui medic infectionist despre cel mai asteptat vaccin din lume
Vaccinul contine a antigenului FOTO (generica) Pixabay.com

Vaccinul anticoronavirus este facut dupa o noua tehnologie si nu ar contine fractiuni de virusi sau virusi atenuati, cum este in cazul vaccinului gripal, de exemplu. Un medic infectionist din Romania explica modul de functionare al serului despre care se crede ca va stopa pandemia.

Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului "Victor Babes", a vorbit la Digi24, despre ce contine noul vaccin Sars-CoV-2 si care sunt beneficiile fata de vechile tehnologii folosite in seruri antivirale. Aceasta a mai explicat si cum este avizat un vaccin, astfel incat sa nu puna in pericol vietile oamenilor.

"Este un vaccin foarte performant, un tip nou de vaccin care nu include nicio portiune de germene ca atare. Nu contine fractiuni de virus sau virus intreg omorat sau virus atenuat, dupa cum erau toate vaccinurile acum. Este un vaccin care contine << reteta genetica >> a antigenului pe care organismal nostru o va produce apoi, ca si antigen, si impotriva caruia tot organismul nostru va produce anticorpi in forma acestei retete. In momentul in care organismul vine in contact cu virusul adevarat, anticorpii sunt gata pregatiti", a declarat medicul infectionist.

Fara fragmente de virus, mai putine efecte adverse

Medicul spune ca scade riscul unor efecte adverse, deoarece nu contine fragmente de virus, cum e cazul altor tipuri de vaccinuri clasice.

"Scade extrem de mult acest risc. Este un vaccin extrem de nou si extrem de performant din punct de vedere medical si ca tehnologie de preparare a vaccinurilor. Este absolut recomandat.

Doua dintre vaccinurile care au atins acum nivelul de administrare generala, deci au aviz, sunt preparate dupa acelasi stil, au aceeasi platforma", a afirmat Florescu.

Aceste seruri trebuie pastrate si transportate in conditii speciale, potrivit directorului medical de la Spitalul "Victor Babes".

"Temperaturi de minus multe grade pentru unul si de minus mai putine grade pentru celalalt. In orice caz, trebuie pentru ambele trebuie pastrat un lant al frigului foarte riguros, pentru ca singurul potential punct slab este faptul ca nu este suficient de stabil la temperaturi normale", a precizat ea.

Pentru cei care se tem de acest virus, pentru ca ar contine substante periculoase sau netestate, medicul a precizat ca sunt mai multe substante netestate intr-un spray pe care il folosesti zilnic decat intr-un vaccin

"Aceste vaccinuri sunt substante extrem de bine studiate. Sunt loturi intregi, de exemplu pentru acest vaccin de Sars-CoV-2 au fost cam aproape 50.000 de oameni testati in cadrul testelor clinice oficiale, asa cum se fac in toata lumea.

Niciodata un vaccin nu este dat pe piata, pana cand conceptul de siguranta, tolerabilitate si profilul de eficienta nu este sigur", a mai precizat medicul.

Pasii pe care ar trebui sa ii urmeze Romania pentru a pregati vaccinarea anti-COVID-19 si ce dificultati pot sa apara. Explicatiile unui expert in Sanatate

De ce unii medici refuza vaccinarea anti-COVID: "Unii spun ca au anticorpi, altii nu vor pur si simplu"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#coronavirus, #vaccin, #infectionisti, #administrare vaccin anticoronavirus , #coronavirus