Sefa sectiei de cardiologie din Spitalul Judetean Sibiu a murit din cauza COVID-19

Joi, 29 Aprilie 2021, ora 23:00
12369 citiri
Sefa sectiei de cardiologie din Spitalul Judetean Sibiu a murit din cauza COVID-19
Medicul se afla in stare grava la spital

Gabriela Eminovici, medicul sef al Sectiei Clinice Cardiologie 1 din Sibiu a murit din cauza COVID 19. Anuntul a fost facut pe Facebook de reprezentantii spitalului din Sibiu. Victima avea 55 de ani.

"Dragi prieteni, cu mare tristete va anuntam ca dna. Dr. Eminovici Gabriela, medicul sef al Sectiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu a pierdut, din pacate, lupta cu virusul Sars-Cov2. Dumnezeu sa o ierte si sa o odineasca in pace!", este mesajul reprezentantilor Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

Cei de la spital spun ca victima era un cardiolog de exceptie.

"S-a stins din viata un cardiolog de exceptie, cu o pregatire deosebita si cu o reala vocatie, iar medicina sibiana este de astazi, mai saraca, pierzand un profesionist desavarsit. Dna. Dr. Gabriela Eminovici s-a dedicat permanent meseriei si pacientilor pe care i-a ingrijit cu devotament si empatie si va ramane mereu atat in inimile colegilor sai cat si in inimile pe care le-a tratat si le-a dat sansa la viata", au mai spus cei de la spital.

La finalul mesajului, cei de la spital le recomanda tuturor sa se vaccineze.

"Pandemia Covid-19 mai face o victima in randul personalului medical care, mai mult decat oricine, este supus permanent riscurilor. Tocmai de aceea, subliniem inca o data ca este in puterea noastra, a tuturor, sa contribuim la limitarea numarului de infectari si a cazurilor grave, prin vaccinare", au precizat reprezentantii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

Doctorul Gabriela Carmen Eminovici a fost internata inca din data de 20 aprilie, fiind diagnosticata cu SARS - CoV-2. Initial, a ajuns la Boli Infectioase si se declara recunoscatoare colegilor sai pentru daruire si implicare.

Apoi, cand starea de sanatate s-a agravat, a fost transferata la Anestezie si Terapie Intensiva Modular COVID, din cadrul Spitalului Judetean Clinic de Urgenta Sibiu. Intre timp, insa, familia medicului cardiolog a facut o solicitare la Ministerul Sanatatii pentru transfer la un spital din Germania, solicitare care nu a fost aprobata, pe motiv ca proceduri similare pot fi oferite si in spitalele din Romania.

De miercuri, 28 aprilie, pe retelele de socializare s-a demarat o ampla campanie de strangere de fonduri de catre colegi si apropiati pentru strangerea a aproximativ 40.000 de euro - costuri care implica transportul asigurat de echipa germana, cu echipamentele necesare.

Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Un medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Giurgiu a fost prins în flagrant când primea mită pentru a realiza o cezariană. Doctorul a cerut 900 de lei, dintre care 700 pentru el şi 200 pentru...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#medic, #mort, #covid, #Sibiu , #coronavirus