Atac cibernetic in Europa: documente legate de vaccinul Pfizer/BioNTech au fost piratate

Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 23:01
3129 citiri
Atac cibernetic in Europa: documente legate de vaccinul Pfizer/BioNTech au fost piratate
Angajat Pfizer in laborator FOTO Facebook Pfizer

Documente legate de cererea de autorizare a vaccinului impotriva COVID-19 dezvoltat de companiile Pfizer si BioNTech au fost piratate in cursul unui atac cibernetic contra Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA), a anuntat Pfizer miercuri, citat de AFP.

"Este important de notat ca nici sistemul BioNTech, nici cel al Pfizer nu au fost violate in legatura cu acest incident si nu avem cunostinta despre datele personale care au fost piratate", a spus Pfizer intr-un comunicat.

"Suntem in asteptarea mai multor informatii despre ancheta EMA si vom reactiona in mod corespunzator, in acord cu dreptul european", a continuat compania.

"Avand in vedere consideratiile esentiale de sanatate publica si importanta transparentei, continuam sa furnizam elemente clare in legatura cu toate aspectele dezvoltarii vaccinului si procesul de reglementare", a adaugat Pfizer.

Agentia Europeana pentru Medicamente, atacata cibernetic

Agentia Europeana pentru Medicamente, care delibereaza in prezent asupra eliberarii de autorizatii pentru mai multe vaccinuri impotriva COVID-19, a anuntat miercuri ca a fost tinta unui atac cibernetic, fara sa precizeze exact cand a avut loc atacul, nici de catre cine a fost desfasurat.

EMA, care controleaza medicamentele din toate cele 27 de tari membre ale UE, urmeaza sa emita cel mai tarziu la 29 decembrie decizia privind o autorizare conditionata a vaccinului Pfizer/BioNTech, deja aprobat in Regatul Unit, Bahrain si Canada.

Ciberatacul asupra EMA a avut loc dupa o serie de avertismente in ultimele luni in jurul pirateriei si tentativelor de hacking in legatura cu pandemia de COVID-19, vizand laboratoare si companii farmaceutice occidentale.

Agentia Europeana a Medicamentului, tinta unui atac cibernetic. Institutia anunta o ancheta in colaborare cu politia olandeza

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Pfizer, #vaccin COVID, #atac cibernetic , #coronavirus