Ziare.com

Echipamentele de plasmafereza donate statului de o firma privata, retrase dupa ce Ministerul Sanatatii nu a respectat contractul

de Radu Arbore
Vineri, 23 Aprilie 2021, ora 16:57

   

Echipamentele de plasmafereza donate statului de o firma privata, retrase dupa ce Ministerul Sanatatii nu a respectat contractul
Firma privata care a donat statului mai multe echipamente de plasmafereza a notificat Ministerul Sanatatii ca anuleaza donatia pentru ca institutia nu si-a indeplinit obligatiile prevazute in contractul de donatie. Plasma convalescenta se afla in protocolul de tratament anti-covid aprobat de Ministerul Sanatatii.

Florin Hozoc, CEO-ul firmei care a donat spitalelor de stat mai multe aparate de plasmafereza: In ultimele 4 luni Ministerul Sanatatii a incetat orice forma de implicare si sprijin pentru centrele de transfuzie, avem judete unde de la mijlocul lunii decembrie nu s-a mai administrat nicio doza de plasma

Florin Hozoc, CEO-ul companiei care a donat statului roman mai multe aparate de plasmafereza, a explicat pentru News.ro ca donarea de plasma convalescenta de la pacientii care au avut Covid 19 a inregistrat o scadere brusca, pentru ca fosta conducere a Minsterului Sanatatii nu s-a implicat deloc in promovarea acestui proces si nu si-a indeplinit obligatiile prevazute in contract. Astazi firma care a donat aparatele de plasmafereza statului a notificat Ministerul Sanatatii ca va retrage aparatele din centrele de transfuzii daca Ministerul Sanatatii nu raspunde firmei intr-un termen de 30 de zile, asa cum se arata in actul oficial trimis institutiei publice.

"In ultimele 4 luni Ministerul Sanatatii a incetat orice forma de implicare si orice forma de sprijin pentru centrele de transfuzie, chiar si sprijinul firav pe care il primeau pana acum a incetat, multe dintre ele nici macar nu au mai avut resurse sa poata sa organizeze un minim de activitati de promovare a donarii de plasma convalescenta. Asta este prima cauza.
A doua cauza este scaderea drastica a consumului pe fondul informatiilor false ca plasma convalescenta nu mai este unul dintre tratamentele din protocolul de tratament al pacientilor infectati cu Sars Cov 2, lucru care este complet fals, am atras atentia Ministerului Sanatatii asupra acestei dezinformari, si am cerut sa intervina prin comunicarea informatiilor adevarate, lucru pe care ni l-a promis dar pe care echipa domnului Vlad Voiculescu nu l-a facut niciodata", a declarat pentru News.ro Florin Hozoc.

In mai multe judete donarea de plasma convalescenta a scazut dramatic, chiar cu 90% fata de media celor 3 luni anterioare. Forin Hozoc: La Iasi, de la mijlocul lunii decembrie, nu s-a mai administrat nicio doza de plasma convalescenta, in spitalele care ezita sa foloseasca plasma convalescenta se inregistreaza o crestere alarmanta a mortalitatii
"In aceste conditii avem de exemplu judete cum este Iasiul, acolo unde, de la mijlocul lunii decembrie, nu s-a mai administrat nicio doza de plasma, si asta a condus la scaderea cu 90% a colectarii de plasma. Practic echipamentele de la Iasi, Bacau, Craiova, de la Neamt, chiar de la Prahova, de la Arges, au scaderi drastice ale colectarii de plasma, peste 80% reducere a colectarii de plasma raportat la media celor 3 luni anterioare,adica decembrie, ianuarie si februarie.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre plasmafereza firma donatie aparat coronavirus
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2951 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor