Dr. Beatrice Mahler: Tot mai multi tineri se imbolnavesc de coronavirus. La ATI locurile se elibereaza prin pierderea pacientilor

Vineri, 10 Iulie 2020, ora 14:42
4382 citiri
Dr. Beatrice Mahler: Tot mai multi tineri se imbolnavesc de coronavirus. La ATI locurile se elibereaza prin pierderea pacientilor
Foto: Institul Marius Nasta

Numarul cazurilor noi de coronavirus se mentine ridicat, iar medicii se tem ca in curand sectiile ATI vor fi pline. Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie spune ca sunt tot mai multi tineri care ajung la spital cu noul coronavirus si se teme ca situatia epidemiologica se poate agrava in perioada urmatoare.

"A crescut numarul de pacienti care au simptomatologie, care au forme moderate si severe de boala, care ajung cu saturatii scazute, care necesita oxigen, cazuri care trebuie directionate catre sectiile de Terapie Intensiva si tot mai multi tineri, ceea ce pe mine personal ma ingrijoreaza. Din ceea ce am vazut in ultimele zile, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult in comportament. Mi-e teama ca, peste doua saptamani, lucrurile vor arata si mai rau", a explicat managerul unitatii sanitare din Capitala, pentru EuropaFM.

Medicul a mai precizat ca in acest moment, la spitalul pe care il conduce, din cele 72 de locuri destinate bolnavilor de COVID, 47 sunt deja ocupate, iar alte 13 paturi sunt cu bolnavi care sufera si de COVID si de tuberculoza.

Eliberarea locurilor la ATI, prin decesul pacientilor

Potrivit docrorului Mahler, la sectia Terapie Intensiva a Institutului "Marius Nasta", doar 4 locuri mai sunt sunt libere din cele 6 disponibile pentru bolnavii de COVID-19.

"Din pacate, (la ATI) locurile se elibereaza prin pierderea pacientilor si acest lucru este foarte trist. Cine ajunge in Terapie Intensiva, de cele mai multe ori, nu reuseste sa depaseasca momentul critic prin care trece. Am avut foarte putine cazuri care au ajuns din nou pe sectie dupa ce au fost la ATI", a adaugat Beatrice Mahler.

Medicul a mai spus ca in ATI a fost pierdut un pacient de 42 de ani iar alta fata de 18 ani urmeaza sa fie transferata in aceasta sectie.

"Personalul medical este marcat, chiar daca nu lasa sa se vada aceasta amprenta psihica pe care o lasa aceste cazuri asupra lor. Sper din tot sufletul, sa nu ajungem la acel moment de burnout (epuizare - n. red) al personalului medical", a conchis Beatrice Mahler.

Vineri, raportul transmis de Grupul de Comunicare Strategica arata ca la sectiile de Terapie Intensiva din Romania sunt internati 236 de pacienti.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#dr Beatrice Mahler, #Institutul Marius Nasta, #ATI, #pacienti tineri , #coronavirus