Fabricile de produse lactate Floreni si Vatra Dornei se inchid. Toti cei ramasi fara loc de munca vor primi salarii compensatorii si vor fi consiliati

Sambata, 04 Iulie 2020, ora 14:23
5098 citiri
Fabricile de produse lactate Floreni si Vatra Dornei se inchid. Toti cei ramasi fara loc de munca vor primi salarii compensatorii si vor fi consiliati
Foto: Pixabay

Un grup francez inchide doua fabrici de produse lactate din Romania, Floreni si Vatra Dornei, urmand sa-si consilieze toti fostii angajati pe care i-a concediat.

Urmand planurile strategice de consolidare a afacerilor in Romania, pe principii de organizare eficienta a activitatilor de productie la standarde optime, Grupul Lactalis a decis inchiderea unitatilor de productie Floreni si Vatra Dornei, din cadrul societatii Dorna Lactate, relateaza Adevarul.

Brand-ul LaDorna si societatea Dorna Lactate isi continua, insa, existenta in Romania, iar portofoliul de lactate LaDorna va fi produs in celelalte fabrici romanesti ale grupului.

"Aceasta masura este menita sa asigure continuarea procesului de productie si a investitiilor in dezvoltarea portofoliului LaDorna, cu respectarea riguroasa a cerintelor de performanta si siguranta ale Grupului Lactalis. Am fost nevoiti sa luam aceasta decizie dupa epuizarea tuturor incercarilor de eficientizare a activitatii in cele doua fabrici, luand in considerare si noua realitate economica care ne determina sa fim mai atenti la operativitatea business-ului nostru in Romania si sa ne adaptam planurile coerent, pentru a ramane competitivi in industrie. A fost o decizie grea, insa cel mai important este ca putem duce mai departe povestea brandului LaDorna in Romania, cu structurile moderne disponibile local. Este unul dintre angajamentele majore ale Grupului Lactalis in Romania, ne dorim in continuare sa mentinem business-ul si sa-l crestem sanatos aici, in Romania, contribuind astfel la redresarea economica nationala, prin noi investitii si noi locuri de munca. In egala masura, suntem preocupati sa protejam drepturile fiecaruia dintre colegii nostri afectati de concediere si sa reducem cat de mult posibil impactul regretabil pe care acest proces il va avea asupra lor", declara Giampaolo Manzonetto, directorul general al grupului Lactalis Romania.

Angajatii afectati de masura de concediere colectiva in fabricile Floreni si Vatra Dornei vor primi tot sprijinul companiei in a-si gasi un alt loc de munca, fie in cadrul celorlalte societati apartinand Grupului Lactalis in Romania, fie in alte companii.

O parte dintre angajati va primi oferte pentru locurile de munca disponibile in cadrul celorlalte companii romanesti din grup.

Lactalis va oferi salariatilor disponibilizati consiliere privind protectia sociala a somerilor si reintegrarea lor profesionala si suport specializat in orientarea lor catre acele companii si posturi vacante existente la nivel local.

In plus, salariatii vor beneficia si de instruire pentru cautarea unui nou loc de munca, iar compania ii va recomanda companiilor de recrutare cu care colaboreaza.

De asemenea, angajatii afectati de masura concedierii colective vor primi compensatii salariale.

Intregul proces se va incheia la sfarsitul lunii august 2020, cu respectarea stricta a tuturor reglementarilor legale in vigoare.

Decizia nu afecteaza in niciun fel activitatea de colectare a laptelui de la producatorii locali. Colectarea laptelui va continua sa se desfasoare normal, cu pastrarea integrala a contractelor incheiate cu fermierii romani parteneri si directionarea laptelui catre celelalte fabrici.

Grupul Lactalis ramane cel mai mare colector de lapte din Romania, cu aproximativ 250 de milioane de litri de lapte colectat si procesat anual, iar un alt angajament important al companiei este sustinerea productiei romanesti de lapte.

Brandul LaDorna a luat nastere in 1998, iar misiunea sa de a le oferi consumatorilor lactate bune produse in Romania merge mai departe.

Productia pentru portofoliul brandului LaDorna se va imparti intre fabrica Albalact din Oiejdea, judetul Alba si fabrica Covalact din Sfantu Gheorghe, judetul Covasna.

LaDorna este unul dintre cele mai cunoscute branduri de lapte si produse lactate din Romania si lider de piata pe segmentul laptelui UHT si a smantanii lichide. LaDorna a lansat prima marca de lapte UHT din Romania si s-a implicat in construirea fermelor ecologice certificate de Uniunea Europeana. Societatea Dorna Lactate face parte din grupul francez Lactalis din anul 2008.

Cu o traditie de aproape 90 de ani, grupul francez Lactalis este cea mai mare companie de lactate din lume, avand activitati operationale in 83 de tari de pe toate continentele. Din anul 2008, Lactalis a devenit si unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata din Romania.

Grupul Lactalis detine in Romania companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Raraul, Lactate Harghita, Lactalis Romania, Parmalat Romania si Lactalis Logistic si reuneste peste 2300 de angajati, 7 branduri romanesti (LaDorna, Albalact, Covalact, Zuzu, Fulga, Raraul, Poiana Florilor) - inclusiv marci regionale (precum Friss, comercializat in judetele Harghita si Covasna) - si branduri internationale (President, Galbani, Santal).

Activitatile de productie ale companiilor se desfasoara astazi in 7 fabrici, dintre care cele mai mari sunt fabrica Albalact din Oiejdea, judetul Alba, Covalact din Sf. Gheorghe, judetul Covasna si Raraul din Campulung Moldovenesc, judetul Suceava. Companiile romanesti din Grupul Lactalis vand peste 200.000 de tone de produse finite in fiecare an si, cumulat, au o cifra de afaceri de aproape 250 de milioane de euro (produse lactate si sucuri).

In ultimii ani, Grupul Lactalis a directionat mari investitii in cresterea capacitatilor de productie din fabrici prin retehnologizare, lucru care a permis dezvoltarea portofoliilor apartinand brand-urilor locale, dar si majorarea exporturilor catre alte subsidiare din grup si demararea productiei locale pentru game fabricate de catre alte subsidiare europene.

O alta etapa investitionala importanta a cuprins sistemele IT si logistica. Grupul Lactalis are o strategie stabila de dezvoltare in Romania, prin continuarea investitiilor in tehnologizarea si automatizarea fabricilor, in logistica si in brand-urile romanesti din portofoliul sau. Grupul Lactalis se implica activ si in comunitatile in care isi desfasoara activitatea, cu precadere in aceasta perioada de mari incercari. Toate companiile romanesti ale Grupului au contribuit cu donatii substantiale in bani, produse lactate si produse sanitare in valoare de peste 1.200.000 de lei, ajutand astfel spitalele, personalul medical, pacientii si oamenii din categoriile defavorizate.

Dacia face concedieri. Angajații care pleacă pot să primească compensații și de câteva zeci de mii de euro
Dacia face concedieri. Angajații care pleacă pot să primească compensații și de câteva zeci de mii de euro
Dacia va demara, începând cu 1 octombrie, un program amplu de concedieri voluntare, descris drept „avantajos” într-un document intern al companiei. Această măsură face parte dintr-o...
Una dintre țările cu cei mai mulți români ar putea tăia din locurile de muncă. Marea putere industrială se confruntă cu o stagnare economică
Una dintre țările cu cei mai mulți români ar putea tăia din locurile de muncă. Marea putere industrială se confruntă cu o stagnare economică
Germania, cea mai mare economie a Uniunii Europene și casa a peste 800.000 de români, are în față o stagnare economică în acest an, în timp ce multe companii din sectorul industrial țin...
#Lactalis, #Dorna, #Covalact, #lapte, #fabrici, #concedieri, #consiliere, #coronavirus, #Somaj, #someri , #coronavirus
  1. O adolescentă de 17 ai din Pitești este cercetată pentru tentativă de omor. Ce i-a făcut iubitului cu 11 ani mai mare de a ajuns la spital
  2. Drona lansată de Rusia și căzută în Letonia ar fi avut ca țintă Ucraina
  3. Polonia anunță că a neutralizat un grup de sabotaj având legături cu Belarus și Rusia
  4. Noi fragmente de dronă rusească găsite pe teritoriul României. MApN face cercetări
  5. Tragedie în județul Buzău. O persoană a murit, iar alte două au suferit arsuri după ce casa în care locuiau a luat foc
  6. Tragedie în Vietnam. 59 de persoane au murit în urma trecerii taifunului Yagi. „Situaţia este foarte gravă” VIDEO
  7. Scandal cu răngi și topoare în fața unei școli din Slobozia. De la ce a pornit totul VIDEO
  8. Armata rusă revendică ocuparea unei noi localități în estul Ucrainei FOTO
  9. Ambasadoarea Serbiei în Spania, atacată în plină stradă. Belgradul solicită o „anchetă completă”
  10. Ungaria sprijină integrarea Republicii Moldova în UE. Oficial maghiar: „Noi oportunități pentru țara candidată”