Fii istet si cumpara online! Cum sa te aprovizionezi in vreme de coronavirus - ce optiuni ai si unde livreaza fiecare

Joi, 12 Martie 2020, ora 08:28
31994 citiri
Fii istet si cumpara online! Cum sa te aprovizionezi in vreme de coronavirus - ce optiuni ai si unde livreaza fiecare
Foto: Arhiva Pixabay.com

Poti alege in liniste, platesti cu cardul, nu mai stai la coada, nu mai tragi de plase si (foarte important!) reduci riscul de a intra in contact cu un posibil purtator de coronavirus, asimptomatic sau in perioada de incubatie.

Cumparaturile online reprezinta o varianta pe care merita sa o iei serios in considerare, daca nu ai facut-o deja pana acum.

Romania a trecut in faza a doua a epidemiei cu coronavirus, prin urmare autoritatile au inasprit masurile de siguranta si au facut apel la fiecare dintre noi sa le respecte si sa contribuie personal la depasirea cu bine a crizei mondiale pe care o traversam.

Liderii UE spun ca pana la 70% din europeni vor fi infectati cu Covid-19, 4 fiind scenariile posibile in care poate evolua infectia Covid-19 in Europa.

Citeste si Informatii esentiale despre COVID-19 pentru fiecare dintre noi: Cum sa te feresti, ce faci daca ai simptome si diferenta majora fata de gripa.

O masura extrem de importanta recomandata de autoritati este limitarea deplasarilor, cu alte cuvinte reducerea contactelor directe cu ceilalti.

Pentru ca varstnicii sunt cei mai vulnerabili in fata noii epidemii, mai multi voluntari s-au mobilizat pe Facebook si au decis sa iasa la cumparaturi in locul celor in etate si care nu au alt ajutor prin apropiere.

Cumparaturile online sunt o varianta si mai buna, pentru toata lumea, indiferent de varsta. Sigur ca renunti la placerea de a face shopping si ca platesti serviciul facut prin curieri, insa exista si avantaje, cum ar fi ofertele facute doar online, faptul ca eviti sa atingi diverse suprafete aproape sigur nedezinfectate de ani de zile (inclusiv banii!) sau cele mentionate la inceputul acestui articol.

Un studiu online efectuat recent arata ca numarul romanilor care au facut cel putin o data pe luna cumparaturi online de produse si servicii a crescut in 2019 cu 27% fata de 2017 (si cu 10% fata de 2018).

Cateva sugestii

De exemplu, o posibilitate este Bringo "prima platforma care te pune in legatura cu livratori specializati care iti fac cumparaturile si ti le aduc acasa", asa cum se precizeaza pe site, de unde afli si cum poti descarca si aplicatia aferenta.

Cum functioneaza?

  • "Alegi magazinul de unde vrei sa cumperi, adaugi produsele in cos si plasezi comanda.
  • Bringo iti cauta si iti afiseaza livratorii disponibili.
  • Livratorul ales de tine iti face cumparaturile si ti le livreaza in intervalul specificat.
  • La primirea comenzii iti este inmanat bonul fiscal si platesti produsele.
  • Costul folosirii platformei Bringo de catre clienti este si va fi mereu, gratuit", se precizeaza pe site.

Apoi, multe dintre marile lanturi de magazine isi vand produsele si online. Iata doar cateva exemple:

Carrefour livreaza o gama larga de produse in Bucuresti, Ilfov, Ploiesti si Valea Prahovei, chiar gratuit daca suma depaseste 300 de lei.

De asemenea, Mega Image are pagina de supermarket online si livreaza gratuit de la 250 de lei.

Pentru Kaufland, produsele sunt aduse acasa de Glovo, in Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Iasi, Craiova, Sibiu, Arad si Brasov.

"Totul se poate rezolva in mai putin de o ora. E simplu: tu faci lista de cumparaturi cu produse de la noi, iar Glovo iti face livrarea acasa. Taxa pentru livrare este mentionata in aplicatie, in momentul in care plasezi comanda", se precizeaza pe site, sortimentul incluzand peste 1.400 de produse din diverse categorii, de la legume si fructe pana la cosmetice sau hrana pentru animale.

Si Auchan livreaza la domiciliu diverse categorii de produse, chiar gratuit de la 200 de lei in sus, oferind si alte facilitati.

La Cora comenzile online sunt disponibile pentru Bucuresti, Ilfov, Cluj, Constanta, Bacau si Ploiesti.

Selgros "este furnizorul principal al mai multor companii specializate in servicii de aprovizionare si livrare la domiciliu. Aceste companii detin magazine online, care comercializeaza produse alimentare si nealimentare. Pe baza comenzii dumneavoastra online, partenerii Selgros livreaza produsele comandate la adresa indicata de clienti", se arata pe site.

Unul dintre parteneri este Cumparaieftin.ro, care se prezinta drept "solutia ta ideala de a castiga timp si bani" si care livreaza gratuit in Bucuresti pentru comenzile de minim 100 de lei.

Sunt doar cateva sugestii pe care va propunem sa le luati in considerare. Bineinteles ca se adauga compania eMAG, de unde puteti achizitiona online "echipamente si componente IT, electronice, electrocasnice, articole de ingrijire personala, produse auto, articole sportive, carte online, muzica, filme, produse pentru casa si gradina, petshop sau articole pentru copii".

Si mancare gata pregatita puteti comanda online. Exista numeroase restaurante sau pizzerii care ofera acest serviciu. De exemplu, FoodPanda, care livreaza mancaruri gatite in peste 400 de restaurante si branduri exclusive, in mai multe orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov, Oradea, Constanta, Arad, Sibiu, Galati, Pitesti, Craiova, Ploiesti, Baia Mare, Buzau, Braila, Targu Mures si Bacau.

Takeaway.com sau Caserola.ro sunt alte doua site-uri cu ajutorul carora puteti comanda mancare proaspata la domiciliu.

Desigur, exista foarte multe alte variante online, in special pentru marile localitati. Noi v-am facut doar o recomandare, de care speram sa tineti cont.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#cumparaturi online coronavirus , #coronavirus