Focar de COVID-19 la o firma din Dambovita: 5 cetateni din Sri Lanka sunt infectati

Luni, 04 Mai 2020, ora 18:38
3941 citiri
Focar de COVID-19 la o firma din Dambovita: 5 cetateni din Sri Lanka sunt infectati
Foto: Arhiva Ziare.com

DSP Dambovita anunta luni, intr-un comunicat de presa, ca la o societate comerciala din Tartasesti este in evolutie un focar de coronavirus, fiind vorba de cinci cazuri la cetateni veniti din Sri Lanka.

"Incepand cu data de 28 aprilie 2020, la o societate comerciala cu sediul in localitatea Tartasesti, este in evolutie un focar de colectivitate cu cinci cazuri confirmate pana la acest moment, toti cetateni din Sri Lanka. Aceste 5 cazuri au generat un numar de 27 de persoane aflate in contact direct, care au fost introduse in autoizolare la domiciliu impreuna cu membrii familiilor lor", precizeaza DSP Dambovita.

Firma respectiva a fost amendata de DSP cu 20.000 de lei, pentru nerespectarea masurilor speciale instituite in situatii epidemiologice deosebite, astfel incat sa previna imbolnavirea lucratorilor.

"DSP Dambovita a dispus urmatoarele masuri: dezinfectia terminala in toate spatiile utilizate frecventate de persoanele confirmate; realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru intreg personalul societatii; monitorizarea zilnica a starii de sanatate a salariatilor; internarea de urgenta a persoanelor care prezinta simptome specifice COVID-19; dotarea tuturor salariatilor cu echipament de protectie; asigurarea de cantitati suficiente de produse biocide pentru dezinfectia mainilor, a suprafetelor si utilizarea lor cu respectarea recomandarilor producatorului", se mai arata in comunicatul de presa.

De asemenea, DSP Dambovita anunta ca de la debutul pandemiei, la nivel de judet au fost efectuate 1.019 testari, din care 112 cazuri au fost confirmate cu virusul COVID-19. Dintre acestea, 32 de persoane au fost vindecate si externate, 73 sunt sub stricta supraveghere medicala, iar sapte persoane au decedat, ultimul deces inregistrandu-se luni.

Este vorba despre o persoana de sex feminin, in varsta de 90 de ani, rezidenta a Centrului pentru Ingrijirea Persoanelor Varstnice Racari si care prezenta multiple comorbiditati.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#focar coronavirus Dambovita, #focar coronavirus Tartasesti , #coronavirus