Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Focar de COVID-19 la Primaria Sebes. Zece functionari, testati pozitiv

Joi, 01 Octombrie 2020, ora 16:00
1299 citiri
Focar de COVID-19 la Primaria Sebes. Zece functionari, testati pozitiv
FOTO: Hepta.ro

Zece functionari ai Primariei municipiului Sebes au fost depistati cu noul coronavirus, acestia fiind testati dupa ce unul dintre ei a anuntat ca un membru al familiei sale este infectat cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat transmis joi, in cursul saptamanii trecute, o persoana care este angajata a Primariei municipiului Sebes a anuntat ca nu se mai prezinta la munca, deoarece un membru al familiei sale a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

"Drept consecinta, toti angajatii primariei care au intrat in contact direct cu aceasta au fost testati. Rezultatul testarilor, comunicate in cursul zilei de 1 octombrie, a aratat ca inca noua functionari ai Primariei municipiului Sebes au primit un rezultat pozitiv la testarea COVID-19. Niciunul dintre angajatii primariei nu manifesta, pana la aceasta ora, simptome specifice bolii si vor face toate analizele medicale necesare", se mentioneaza in comunicat.

Potrivit reprezentantilor primariei, in sediul situat in Parcul Arini, acolo unde au birourile cei testati pozitiv, s-au aplicat masurile de dezinfectie, iar activitatea a fost organizata astfel incat sa implice un numar limitat de angajati, restul fiind in telemunca.

In ceea ce priveste activitatea primariei de la sediul situat in centrul municipiului, respectiv serviciile de Relatii publice, Impozite si taxe, Evidenta populatiei, aceasta nu a fost afectata.

"Toate masurile intreprinse de Primaria municipiului Sebes sunt luate in stransa comunicare si in functie de recomandarile DSP Alba. Primaria municipiului Sebes s-a ingrijit sa ofere angajatilor solutii dezinfectante, masti si a creat circuite specifice pentru protejarea angajatilor si a cetatenilor care apeleaza la serviciile publice", se mai mentioneaza in comunicat.

In afara celor noua persoane, au mai fost testate miercuri inca 18, dar pentru acestea rezultatul a fost negativ.

In Alba sunt active mai multe focare in prezent. Joi a fost anuntat cel mai mare numar de cazuri depistate intr-o singura zi, respectiv 58, de la inceputul pandemiei, dupa prelucrarea a 1.010 teste. Din cele 1.891 de persoane testate pozitiv din 18 martie, un numar de 1.250 s-au vindecat, iar 69 au decedat. Numarul cazurilor active este, in prezent, de 572.

In total, in Alba au fost efectuate 79.345 de teste.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#primarie sebes, #focar, #covid , #coronavirus