Muncitori straini, identificati cu tulpinile indiana si britanica de COVID-19 pe doua santiere din Popesti Leordeni

Miercuri, 05 Mai 2021, ora 12:48
3226 citiri
Muncitori straini, identificati cu tulpinile indiana si britanica de COVID-19 pe doua santiere din Popesti Leordeni
Tulpina indiana e alta decat cea care a provocat situatia din India/ FOTO Pixabay

35 de cetateni straini au fost identificati cu tulpina indiana si britanica de COVID 19. Muncitorii straini lucreaza pe doua santiere din Popesti Leordeni, informeaza Institutul National de Sanatate Publica.

Concret, din cei 35 de cetateni, trei erau purtatori ai tulpinii britanice, alti sapte au o tulpina indiana, alta decat cea care a provocat situatia epidemiologica actuala din India.

Potrivit Institutului National de Sanatate Publica, Directia de Sanatate Publica Ilfov a identificat un focar de infectie cu SARS-CoV-2 depistat la 9 cetateni din Republica India, angajati ai unei firme cu sediul in Popesti-Leordeni, ce au intrat in tara prin Punctul de Control/Trecere de Frontiera Aeroport Otopeni in data de 20.04.2021, prezentand teste RT-PCR negative.

Carantina pentru noua dintre angajati

Conform unei proceduri interne a firmei, cei 9 angajati au intrat direct in carantina pentru 5 zile, urmand a fi testati preventiv inainte de a intra in comunitate. In data de 26.04.2021 au fost depistati cu SARS-CoV-2 in urma efectuarii unor teste antigen rapide.

De asemenea, tot DSP Ilfov a informat ca alti 26 de cetateni straini din India, angajati ai unei alte firme care isi desfasoara activitatea in localitatea Popesti-Leordeni, au fost depistati cu SARS-CoV-2 in urma unei testari cu teste antigen rapide in zilele de 19 - 20.04.2021.

Dintre cele 35 de persoane care au fost confirmate cu infectia SARS-CoV-2, in prezent se afla internate 19 persoane, dintre care 18 persoane la Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes" din Bucuresti si o persoana la Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals". Celelalte 16 persoane pozitive doar la testul rapid se afla, in continuare, in izolare in localitatea Popesti-Leordeni.

Cand au fost prelevate probele

In data de 30.04.2021, pacientilor internati in Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes" li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR si a secventierii, iar in dupa-amiaza zilei de 03/05/2021, INCDMM Cantacuzino a comunicat la INSP rezultate pozitive la secventierea pentru varianta britanica la 3 pacienti, precum si pentru o varianta indiana, alta fata de cea care a provocat situatia epidemiologica actuala din India, la alti 7 pacienti.

Alti 5 pacienti au fost pozitivi pentru varianta B.1.127 care nu reprezinta o varianta ce determina ingrijorare. In 3 cazuri probele au o incarcatura virala mica neconcludenta.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#tulpina indiana, #tulpina indiana romania, #focar de infectie, #muncitori straini , #coronavirus