Focarul de la Spitalul Militar Focsani, unde 43 de angajati au contractat noul coronavirus, a fost stins

Sambata, 25 Aprilie 2020, ora 11:19
3560 citiri
Focarul de la Spitalul Militar Focsani, unde 43 de angajati au contractat noul coronavirus, a fost stins
Foto: Arhiva Ziare.com

Focarul de la Spitalul Militar Focsani, unde 43 de angajati au contractat noul coronavirus, a fost stins, conducerea unitatii medicale anuntand ca activitatea decurge absolut normal in acest moment.

In Spitalul Militar Focsani au fost confirmati cu Covid-19 un numar de 30 de cadre medicale si 13 angajati din randul personalului auxiliar.

"La Spitalul Militar de Urgenta 'Dr. Alexandru Popescu' din Focsani activitatea medicala se desfasoara in conditii normale, asigurandu-se servicii medicale complete atat spitalicesti, prin diagnosticarea si tratarea urgentelor medico-chirurgicale, cat si ambulatorii destinate personalului militar, familiilor acestora si cetatenilor judetului Vrancea.

Spitalul este complet operational, dupa ce focarul epidemiologic a fost stins si au fost restabilite circuitele functionale si executate proceduri de dezinfectie de nivel inalt, prin nebulizarea tuturor spatiilor si igienizare completa.

Activitatea medicala se desfasoara in conditii optime de siguranta pentru intreg personalul medical si pacientii care se adreseaza spitalului, iar personalul care a fost initial infectat cu virusul SARS-COV-2 a primit aviz epidemiologic pentru reintrarea in activitate, dupa ce rezultatele a minim doua serii de teste RT PCR au fost negative", se arata intr-un comunicat al unitatii medicale.

In randul angajatilor acestui spital, o femeie de 48 de ani, personal auxiliar, confirmata cu coronavirus, a murit.

Din cele 43 de persoane confirmate cu COVID-19, 30 au fost declarate vindecate. Probleme de sanatate au in continuare trei cadre medicale, care sunt internate in sectii de boli infectioase. Alte 9 cadre medicale asteapta ca ultimele teste sa iasa negative, pentru a fi declarate vindecate. Acestea se afla in izolare la domiciliu, starea lor de sanatate fiind buna.

Spitalul militar din Focsani ramane inchis. Peste 20 de cadre medicale infectate

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#spital militar Focsani coronavirus , #coronavirus
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Focarul de la Spitalul Militar Focsani, ..., a fost stins.