Funky Citizens si Daruieste Viata fac strangere de fonduri pentru 10 roboti MUV care sterilizeaza spitalele

Marti, 07 Aprilie 2020, ora 15:23
3210 citiri
Funky Citizens si Daruieste Viata fac strangere de fonduri pentru 10 roboti MUV care sterilizeaza spitalele

Elena Calistru, presedinte si co-fondator al asociatiei Funky Citizens, a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru dotarea spitalelor cu roboti autonomi de sterilizare si dispozitive non-autonome de sterilizare.

"Vrem sa donam spitalelor 10 roboti autonomi de sterilizare fara contact si 50 de dispozitive non-autonome de sterilizare fara contact pentru a le ajuta sa faca fata noului coronavirus si mai ales bacteriilor multi-rezistente si fungilor, care risca sa suprainfecteze pacientii care dezvolta complicatii.

Cand autoritatile ne spuneau ca 'avem de toate', victimele de la Colectiv mureau de infectii nosocomiale. Autoritatile nu sunt prietene cu transparenta, noroc c-avem presa, care a mers pe firul infectiilor pana a dat de ditamai Hexipharma.

Au trecut ani de-atunci si parca prea putine s-au schimbat. Spitalele din Romania inca se lupta cu infectiile nosocomiale. Medicii, care lupta cu COVID-19 fara echipamente elementare, se tem de supra-infectarea pacientilor cu aceleasi super-bacterii. Autoritatile sunt in continuare opace. Societatea civila strange randurile", a scris Calistru pe pagina de Facebook a campaniei de strangere de fonduri - MUV, robotul autonom care sterilizeaza spitalele.

Calistru vrea sa stranga un milion de lei, bani cu care se vor produce 10 roboti autonomi (MUV Smart) si 50 bucati din varianta Lite. Robotii for fi produsi de Modulab, un laborator de cercetare din Capitala.

"Va propunem sa-i ajutam pe prietenii de la Modulab, un laborator de cercetare din Bucuresti, sa realizeze cat mai rapid solutia lor de sterilizare si dezinfectare prin UV-C, care distruge atat bacteriile, cat si virusurile precum noul coronavirus. Daca strangem 1.000.000 lei, putem produce 10 roboti autonomi (MUV Smart) si 50 bucati din varianta Lite, mai low-tech.

Acestia au deja cereri din partea spitalelor, insa necesarul e mare, deci si nevoia de bani e stringenta. Romania are unul dintre cele mai mari numere de cadre medicale infectate cu noul coronavirus din toate statele - aproape 15% din cazurile confirmate. Pentru a nu deveni focare de infectie, spitalele trebuie sa poata fi dezinfectate eficient, rapid si accesibil", se mai arata pe reteaua sociala.

Potrivit sursei citate, acesta e primul robot de dezinfectie si sterilizare produs in Romania.

"Dotat cu tuburi fluorescente UV-C cu flux ridicat, robotul autonom poate distruge orice bacterie, virus sau agent patogen prin actiunea radiatiilor ultraviolet asupra ADN-ului si ARN-ului.

Robotul poate evita obstacole fixe sau mobile si poate naviga orice suprafata complet autonom sau operat de la distanta, printr-o aplicatie. Poate acoperi 20m 2 in mai putin de 15 minute, cu o autonomie a bateriei de pana la 6 ore.

Pentru a veni in sprijinul spitalelor care nu pot folosi robotul din motive logistice (de exemplu lipsa spatiului), Modulab a creat si MUV Lite, o varianta simplificata, care nu e autonoma. Poate fi lasata nesupravegheata intr-o camera alaturi de echipamente care au nevoie de sterilizare, sau poate fi manevrata si de un operator uman pe coridoare, cu luarea tuturor masurilor de protectie adecvate.

Concret, varianta Lite consta intr-o platforma cu roti - pe aceasta fixandu-se module de tuburi UV-C, care distrug microorganisme patogene. Modulele cu tuburi se pot personaliza si pentru a fi fixate pe dispozitive deja existente in spital care au deja roti, precum suporturile de perfuzii", mai explica sursa citata.

Campania de strangere de fonduri a fost lansata in parteneriat cu asociatia Daruieste Viata.

"Produsele vor ajunge in spitale prin intermediul asociatiei Daruieste Viata. Funky Citizens si Romanian United Fund - RUF ajuta cu strangerea de fonduri. Almalux contribuie cu livrarea dispozitivelor non-autonome (Lite) la un pret de productie. Porter Novelli sprijina cu servicii de PR", conform anuntului.

Puteti accesa campania aici.

Pana in acest moment s-au strans 18,432 de lei.

A.D.

Citeste si:
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...
Tensiuni între USR și REPER după ce un fost membru a făcut noi dezvăluiri: „Țipă ca un apucat că românii sunt proști că nu văd cât de minunat e USR”
Tensiuni între USR și REPER după ce un fost membru a făcut noi dezvăluiri: „Țipă ca un apucat că românii sunt proști că nu văd cât de minunat e USR”
Deputatul Andrei Lupu, actual membru REPER, a lansat critici dure la adresa liderului USR Vrancea Liviu Mălureanu după ce acesta din urmă a sugerat că electoratul este de vină pentru...