Germania: 120 de persoane infectate cu coronavirus, intr-un complex de imobile din Gottingen

Luni, 22 Iunie 2020, ora 13:20
2949 citiri
Germania: 120 de persoane infectate cu coronavirus, intr-un complex de imobile din Gottingen
Foto: Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat, luni, ca 120 de persoane dintr-un complex de imobile din Gottingen, Germania, sunt infectate cu COVID-19, astfel ca intregul complex a fost plasat in carantina. MAE a mentionat ca a facut demersuri pentru a afla numarul cetatenilor romani afectati. "(...) reprezentantii Autoritatii de Sanatate au informat ca, la acest moment, nu sunt disponibile date cu privire la identitatea si cetatenia persoanelor infectate, fiind prioritare demersurile de reducere a riscului de propagare a infectiei", a subliniat MAE.

"In contextul informatiilor aparute in presa locala referitoare la depistarea unor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV2 intr-un complex de imobile din orasul Gottingen / Niedersachsen, Ambasada Romaniei la Berlin s-a autosesizat si a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale competente in vederea obtinerii de informatii cu privire la situatia prezentata, numarul de cetateni romani afectati, starea de sanatate a acestora, precum si masurile dispuse de autoritati in acest context", a transmis, luni, MAE.

Astfel, din datele preliminare obtinute de reprezentantii misiunii diplomatice, in urma campaniei de testare derulata in zona respectiva de catre autoritatile locale, au fost identificate 120 de persoane infectate cu COVID-19, procedurile de verificare si testare a tuturor persoanelor care locuiesc in complexul respectiv fiind in curs de desfasurare.

"In acest context, intregul complex a fost plasat in carantina pentru o perioada de 7 zile, aceasta masura putand fi restransa ulterior la anumite locuinte, in functie de evolutia starii de sanatate a persoanelor testate, autoritatile locale precizand ca persoanele cu rezultate negative la doua testari succesive vor putea parasi zona de carantina, cu respectarea anumitor conditii", a precizat MAE.

De asemenea, a fost stabilit un sistem de furnizare a alimentelor si a produselor de stricta necesitate pentru persoanele aflate in zona de carantina, fiind oferite, in mod gratuit, din donatii, doua mese pe zi si alte bunuri de stricta necesitate. Totodata, in complex au fost operationalizate un punct medical mobil si un centru de informare pentru rezidenti.

"Cu referire la incidentele dintre rezidenti si fortele de ordine prezente la fata locului, MAE precizeaza ca, potrivit informatiilor comunicate de autoritatile germane, o parte dintre persoanele supuse masurii carantinei au incercat sa paraseasca zona, acestea fiind oprite de autoritatile de ordine publica prezente la fata locului. Totodata, reprezentantii Autoritatii de Sanatate au informat ca, la acest moment, nu sunt disponibile date cu privire la identitatea si cetatenia persoanelor infectate, fiind prioritare demersurile de reducere a riscului de propagare a infectiei", a explicat MAE.

Potrivit sursei citate, Ambasada Romaniei la Berlin mentine dialogul cu autoritatile locale si este pregatita sa acorde asistenta consulara conform competentelor legale si cu stricta respectare a masurilor adoptate de statul de resedinta in contextul pandemiei de COVID-19.

Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Șase presupuși spioni au fost arestați în Germania într-o succesiune rapidă. Aceștia urmăreau interese economice, atacuri la adresa democrației și obiective legate de războiul împotriva...
#coronavirus, #Germania, #complex de imobile , #coronavirus