Germania nu va mai acorda prioritate batranilor la vaccinarea cu produsul AstraZeneca

Sambata, 30 Ianuarie 2021, ora 21:34
3867 citiri
Germania nu va mai acorda prioritate batranilor la vaccinarea cu produsul AstraZeneca
Vaccinul Astra-Zeneca/Oxford. Foto: AstraZeneca

La recomandarea specialistilor, guvernul german intentioneaza sa renunte la prioritatea acordata celor in varsta de peste 65 de ani la vaccinarea impotriva coronavirusului cu produsul AstraZeneca, a anuntat sambata ministrul sanatatii, Jens Spahn, citat de AFP.

"Acum vom revizui ordinea de vaccinare", din cauza "limitarilor de varsta ale vaccinului AstraZeneca", a declarat oficialul in cadrul unui dialog cu personalul medical.

Dupa primul aviz de joi, autoritatea pentru vaccinare din Germania si-a repetat vineri recomandarea de a nu se autoriza vaccinul respectiv pentru batrani. Expertii apreciaza ca nu exista suficiente date pentru a stabili eficienta vaccinului la cei trecuti de 65 de ani.

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a aprobat vineri utilizarea in UE a vaccinului AstraZeneca pentru oricine a implinit 18 ani, fara limita de varsta.

Spahn a afirmat ca va tine cont de decizia specialistilor germani si ca vaccinul producatorului britanic va putea fi utilizat in primul rand pentru vaccinarea celor mai tineri, in special a personalului care acorda ingrijiri medicale.

Autorizatia oficiala pentru vaccin va fi emisa in Germania cel mai tarziu saptamana viitoare.

#AstraZeneca, #vaccin AstraZeneca, #AstraZeneca germania, #AstraZeneca batrani , #coronavirus