Guvernul a stabilit cheltuielile pentru carantina: Alocatie de cazare de 230 lei/zi, indemnizatie de 70 de lei pe zi

Joi, 19 Martie 2020, ora 22:02

   

Guvernul a stabilit cheltuielile pentru carantina: Alocatie de cazare de 230 lei/zi, indemnizatie de 70 de lei pe zi
Alocatia de cazare pentru persoanele carantinate este in valoare de 230 de lei pe zi sau de 50 de lei daca spatiul este pus la dispozitie in mod gratuit, iar indemnizatia de cazare este in cuantum de 70 de lei pe zi.

Aceste sume apar in hotararea Guvernului privind aprobarea normelor metodologice pentru stabilirea cheltuielilor pentru carantina si luarea unor masuri in domeniul sanatatii, precum si pentru alocarea unei sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazuta in bugetul de stat pe anul 2020, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii, act normativ care a fost publicat joi seara in Monitorul Oficial.

La articolul 2 sunt precizate cheltuielile aferente carantinei pentru fiecare persoana in parte. Acestea sunt:

Alocatia de cazare in valoare de 230 de lei pe zi, care include, pe langa costurile legate de spatiul de locuit, costurile cu servicii de curatenie, servicii de spalatorie, produse de igiena personala, lenjerie, prosoape, protectia bagajelor persoanelor si a altor efecte personale ale acestora.

In situatia in care persoana este cazata intr-un centru de carantina pus la dispozitie in mod gratuit, alocatia de cazare este in valoare de 50 de lei pe zi, care include cheltuielile pentru serviciile de curatenie, servicii de spalatorie, produse de igiena personala, lenjerie, prosoape, protectia bagajelor si a altor efecte personale ale acestora.Indemnizatia de cazare este in cuantum de 70 de lei pe zi si cuprinde: cheltuieli cu hrana - 3 mese pe zi servite in camera, cu utilizarea tacamurilor si a veselei de unica folosinta; cheltuieli cu apa - intre 2 - 4 litri pe zi de persoana, cu utilizarea paharelor de unica folosinta; cheltuieli cu imbracaminte corespunzatoare - cate doua pijamale si doua perechi de papuci de unica folosinta pentru toata perioada de carantinare.

In cazul in care persoana aflata in carantina necesita servicii de traducere, cheltuielile aferente acestora se deconteaza pe baza de documente justificative.

De asemenea, conform hotararii, in cazul in care persoana aflata in carantina necesita tratament pentru afectiuni preexistente sau care pot aparea in perioada de carantina, acesta se va acorda in baza unor documente medicale de tipul: scrisoare medicala, reteta, iar cheltuielile se vor deconta pe baza de documente justificative.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 6463 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
darnic00
rank 5
Hopaaa, inca un prilej de a incasa bani fara munca!
Sa vedeti cum se vor inghesui simpatizantii Ajutorului Social sa se imbolnaveasca. Alocatia de cazare 230 de lei, indemnizatia 70 de lei, total 300 de lei pe zi! Mamaaaa, ce baiat fain e Coronavirus asta, traiasca viata lui!
ORCA
rank 5
Va rog sa ma cazati undeva la munte, cu aer curat si peisaj pitoresc
Bautura mi-o cumpar singur din indemnizatie. Fiindca de la febra mi-e mai mult sete decit foame. Unde aplic...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor