Guvernul britanic lanseaza apliactia de monitorizare a cazurilor de COVID-19

Joi, 24 Septembrie 2020, ora 18:47
2089 citiri
Guvernul britanic lanseaza apliactia de monitorizare a cazurilor de COVID-19
FOTO: Pixabay

Guvernul britanic a lansat joi o aplicatie de monitorizare a localizarii persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19 in Anglia si Tara Galilor si a incurajat populatia sa o instaleze pe telefoanele mobile pentru a primi alerte despre proximitatea fata de o asemenea persoana, contribuind astfel la limitarea raspandirii noului coronavirus, relateaza agentia DPA.

Joi seara va fi de asemenea lansata la ore de maxima audienta campania televizata "Protejati-i pe cei dragi. Instalati aplicatia!".

Dezvoltata in comun de Apple si Google, dupa ce guvernul britanic a abandonat in iunie demersul pentru o aplicatie proprie, aceasta va inregistra perioada petrecuta de un utilizator alaturi de alti utilizatori si il va alerta sa se autoizoleze daca s-a aflat in apropierea vreunei persoane recent testate pozitiv pentru COVID-19.

O aplicatie asemanatoare a fost lansata in Germania cu trei luni in urma, Scotia la randul ei lansand mai devreme luna aceasta propria aplicatie.

Aplicatia pentru Anglia si Tara Galilor "urmareste virusul, nu oamenii" si este conceputa in asa fel incat protejeaza viata privata, folosind pentru fiecare telefon un ID reinnoit periodic in mod aleator, precizeaza guvernul britanic.

Dar organizatia militanta pentru libertati civile "Big Brother Watch" sustine ca "deocamdata nu exista nimic care sa arate ca aceasta aplicatie este sigura, protejata sau legala".

In schimb, ministrul britanic al sanatatii, Matt Hancock, subliniaza ca noua aplicatie este un instrument important pentru controlarea raspandirii virusului.

"Am lucrat intens cu companiile din sectorul tehnologiilor informatiei, cu partenerii internationali si cu expertii in medicina si in respectarea dreptului la viata privata - si am invatat din teste - pentru a dezvolta o aplicatie care este sigura, usor de folosit si va contribui la siguranta tarii noastre", a explicat oficialul britanic.

"Lansarea de astazi marcheaza un pas important in lupta noastra impotriva acestui ucigas invizibil" COVID-19, a subliniat Matt Hancock.

Marea Britanie a inregistrat miercuri 6.178 noi cazuri zilnice de COVID-19, cel mai ridicat numar dupa data de 1 mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iranul amenință că va răspunde „în câteva secunde” Israelului cu „arme neutilizate până acum”. „Avem planuri pentru toate scenariile” VIDEO
Iranul amenință că va răspunde „în câteva secunde” Israelului cu „arme neutilizate până acum”. „Avem planuri pentru toate scenariile” VIDEO
Iranul a avertizat în ultimele ore că va răspunde în câteva secunde cu arme neutilizate până acum unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de...
Aluminiul, cuprul și nichelul se scumpesc după ce SUA și Marea Britanie au interzis importul acestor metale din Rusia
Aluminiul, cuprul și nichelul se scumpesc după ce SUA și Marea Britanie au interzis importul acestor metale din Rusia
Prețul aluminiului, nichelului şi cuprului a crescut la London Metal Exchange (LME), după ce Statele Unite şi Regatul Unit au interzis importul acestor metale de origine rusă, în cadrul...
#Marea Britanie, #aplicatie, #telefon, #Covid 19 , #coronavirus