Articol citit de 14405 ori
Cel mai repede si cel mai bine s-ar face economie...
...taindu-se pensiile speciale, cumulul pensie-salariu, indemnizatiile revolutionarilor de meserie si salariile bugetarilor de lux. O plafonare ar binevenita in starea de urgenta, iar dupa aceea o reasezare dupa criterii mai morale si de eficienta a muncii. Iata niste criterii de evitare a risipei: ce are si ce nu are voie sa faca un edil. Nu trebuie nicio lege a prioritatii, trebuie o fisa de post beton. "Risipa" sa fie permisa doar cand nu mai ai ce face cu banii, adica niciodata. Dar mai trebuie si o justitie dreapta, nu pedepse cu suspendare sau amenzi simbolice. Altfel nu facem nimic!
Dacă naționalizarea-i damnată si rechiziția-i condamnată, cum s-ar
putea numi trecerea temporară a intregii economii la dispoziția statului, astfel incat cu un strict regim militar să poată fi repornită?
economia se va prabusi anul acesta
finantele statului erau impinse pana dincolo de limita dupa ce bancile si firmele din energie au scapat de birul PSD-ist, Partidul Liberal a incercat sa reduca cheltuielile bugetare prin taieri de la ministerul dezvoltarii si de la sanatae, numai ca treaba cu sanatatea le-a iesit foarte prost, dupa ce au marit salariile in armata politie dar mai ales la SRI (probabil institutiile extem de loiale miscarii liberale) statul a intrat in zona rosie a deficitului.....o data cu criza COVID economia s-a oprit principala sursa de finantare a bugetului , impozit pe salarii, s-a intors impotriva guvernului prin somajul tehnic fiecare luna de stare de urgenta va costa statul cel putin 1.5 miliarde daca se prabuseste consumul se va ridica la 3 miliarde de Euro....Romania nu poate sustine asemenea scenariu, impingand oamenii sa se intoarca la munca va urma explozia COVId
O sugestie excelenta, de mare bun simt!
O asemenea ordonanta ar trebui sa functioneze permanent, nu doar in vremea acestei crize.
Cand suntem in situatia penibila de a fi coada Europei in ce priveste nivelul de dezvoltare, indivizi ajunsi in posturi de decizie isi permit sa risipeasca putinii bani pe tot felul de prostii.
Cea mai grava criza la romani este lipsa de bun simt. A aparut din cauza unei lungi perioade in care au fost educati in acest sens, in care statul a avut contributia cea mai mare. Scoala, biserica, presa nu sunt la inaltimea misiunii de a-i reeduca pe romani. Si ele sunt afectate de aceasta depreciere.
Pana sa se dezmeticeasca scoala, biserica, presa, statul trebuie sa-si inteleaga rolul adevarat, prin masuri bine gandite, care sa bareze prin legi si prin sanctiuni drastice aceasta pandemie a prostiei si nesimtirii. Ordonanta pe care o propune dl Lumezeanu poate fi un inceput, criza este un moment favorabil. Mai trebuie ca ei, cei aflati la butoane, sa inteleaga.
Acestea sint toate cazuri penale..
nepedepsite.
Dar s-o spunem p-aia dreapta. Dincolo de lege, cultura neamului e bolnava. Rau de tot.
Ma indoiesc
Ca o legea,va opri risipa,decat atunci cand nu mai sunt bani.Un exemplu este cu acei care castiga marele premiu,la loto.cheltuie pana la ultima centima si cand nu mai au bani...se s panzura.
umor involuntar
citez :
"Ideal, n-ar trebui sa-si traga nimeni comision, dar stim firea umana si stim obiceiurile politice din Romania."
"firea umana" e poanta epocii covid-19 :)
ceaa ce spuneti dumneavoastra reprezinta 2-3% din procentul
risipei.....cea mai mare risipa este pe salariile nesimtite si pensiile speciale din :armata, politie si SRI.....totusi SRI are buget mai mare decat orice serviciu secrete european, iar Partidul Liberal tocmai a crescut anul acesta pensiile speca.e banii necesari fiint luati tocmai de la sanatate.
Trebuiesc opriti acesti hoti
Pana acum existau ordonantele de urgenta .. unde sunt ca sa ne fereasca de astfel de monstrii?
@Ambigua: Ai dreptate, acum e momentul!
Te felicit pentru comentariul tau.
Nu sunt idei noi, ba chiar guvernul Orban 1 sugera ca le va realiza, dar au uitat.
Intradevar, criza este un moment favorabil pentru a inlatura toate anomaliile pe care le-au legiferat guvernele anterioare, parlamentul, profitand de faptul ca presedintii care s-au perindat si alte institutii puternice, se prefaceau ca nu obseva, fiindca le iesea si lor un profit de aici.
Asa cum ai sugerat, cu eliminarea avantajelor nesimtite ar trebui sa se inceapa, fiindca acum categoriile profitoare ar avea mai putin curaj ca sa se opuna. Dar nu cu timiditate, pe perioada crizei, ci pentru totdeauna. Este examenul pe care vreau sa-l dea guvernul Orban