Inca 160 de cazuri de infectare cu coronavirus in Romania - bilantul ajunge la 1.452

Sambata, 28 Martie 2020, ora 12:55
7168 citiri
Inca 160 de cazuri de infectare cu coronavirus in Romania - bilantul ajunge la 1.452
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, sambata, ca sunt 160 de noi cazuri de imbolnavire cu COVID-19 in Romania, inregistrate in ultimele 24 de ore, numarul total de persoane infectate ajungand la 1.452 in tara noastra. Pana astazi, 29 de persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 si cu boli cronice preexistente au decedat.

Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 13 si 83 de ani.

La ATI, in acest moment, sunt internati 34 de pacienti, din care 25 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.

Dintre cele 1.452 de persoane confirmate pozitiv, 139 au fost declarate vindecate si externate (54 la Timisoara, 55 la Bucuresti, 16 la Iasi, 6 la Craiova, 6 la

Constanta si 2 la Cluj).

Pana astazi, 29 de persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 si cu boli cronice preexistente, internate in spitale din Craiova, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Cluj-Napoca, Timisoara si Neamt, au decedat.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 7.801 persoane. Alte 131.367 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 19.663 de teste, din care 1.277 in unitati medicale private.

In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, 67 au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus): 52 in Italia, 4 in Spania, 3 in Franta, 2 in Namibia, 2 in Indonezia si cate unul in Tunisia, Irlanda, Marea Britanie si Luxemburg.

De asemenea, de la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, au decedat 11 cetateni romani aflati in strainatate - 8 in Italia, 2 in Franta si unul in Marea Britanie.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#numar cazuri coronavirus Romania, #numar decedati coronavirus Romania, #cazuri coronavirus sambata , #coronavirus