Am ajuns la 888 de morti provocate de COVID-19 in Romania, din care 24 anuntate azi

Joi, 07 Mai 2020, ora 23:46
12959 citiri
Am ajuns la 888 de morti provocate de COVID-19 in Romania, din care 24 anuntate azi
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, joi, moartea a inca 24 persoane din cauza COVID-19, bilantul total ajungand la 888 de decese in tara noastra.

La ora 22:20 au fost anuntate doua noi decese. In jurul orei 17.30 a venit a treia informare referitoare la decese, fiind vorba despre 4 femei si un barbat.

Printre decesele raportate azi se afla si un cetatean bulgar, primul cetatean strain care moare de coronavirus la noi.

In ce priveste numarul de imbolnaviri, bilantul a ajuns joi la 14.499 de cazuri, dintre care 234 se afla la terapie intensiva.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a spus, joi seara, ca ritmul imbolnavirilor la nivel national este unul care se mentine constant, in jurul a 300 de noi cazuri zilnic, insa Romania nu a depasit varful pandemiei provocate de SARS-CoV-2.

Totodata, presedintele Societatii Romane de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a declarat ca un al doilea val al epidemiei de COVID-19 va avea loc la iarna, insa nu va mai avea aceeasi intensitate.

La nivel mondial de la inceputul pandemiei au fost diagnosticati peste 3,8 milioane de oameni, din care o treime au fost declarati vindecati.

Iata informatiile transmise de Grupul de Comunicare Strategica in legatura cu decesele anuntate pe 7 mai:

Deces 865 - o femeie, de 88 ani, din judetul Brasov, care a primit testul pozitiv pe 21 aprilie si a murit pe 5 mai. Comorbiditati: infarct miocardic acut sechelar, insuficienta renala cronica.

Deces 866 - un barbat, de 73 ani, din judetul Brasov, in cazul caruia virusul a fost confirmat pe 28 aprilie. El a murit pe 6 mai si suferea de insuficienta renala cronica dializata, TBC in antecedente.

Deces 867 - o femeie, de 64 ani, din judetul Arges. Rezultatele pozitive in cazul sau au fost primite pe 25 aprilie si a murit pe 6 mai. Ea suferea de hipertensiune arteriala si obezitate.

Decesul 868 a fost raportat de judetul Arad si este vorba despre un barbat, cetatean bulgar, in varsta de 62 ani, care era sofer de tir.

In cazul sau prezenta virusului a fost confirmata pe 25 aprilie si a murit pe 6 mai in Sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta Arad.

Nu se cunosc detalii despre bolile de care suferea.

In data de 25 aprilie, fiind in tranzit pe teritoriul judetului Arad, barbatul s-a simtit rau si a fost internat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad. El a prezentat dispnee de decubit si fatigabilitate. A fost depistat cu acidoza respiratorie compensata metabolic, hiperpotasemie, sdr. de hepatocitoliza, insuficienta renala acuta, bronhopneumonie cu stafilococ, soc septic cu punct de plecare pulmonar.

Deces 869 - o femeie, de 78 ani, din judetul Arad, in cazul careia boala a fost confirmata pe 27 aprilie. Ea a murit pe 7 mai. Femeia suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arteriala gradul II, fibrilatie atriala, accident vascular cerebral sechelar, hemiplegie dreapta.

Deces 870 - o femeie de 84 de ani din judetul Iasi. Rezultatul pozitiv in cazul ei a fost confirmat pe 4 mai, iar pe 6 mai a murit. Suferea de hipertensiune arteriala, fibrilatia atriala, cardiopatie ischemica, insuficienta cardiaca.

Deces 871 - o femeie de 85 ani, din judetul Sibiu, cu rezultat pozitiv primit pe 28 aprilie. Ea a murit pe 7 mai si suferea de boala pulmonara cronica, cardiopatie ischemica cronica, insuficienta mitrala.

Deces 872 - o femeie, de 82 ani, din judetul Suceava. Boala a fost confirmata pe 29 aprilie si a murit pe 6 mai. Suferea de epilepsie, avusese amputat membrul drept si sechele accident vascular cerebral.

Deces 873 - un barbat, de 57 ani, din judetul Olt, confirmat cu COVID-19 pe 4 mai si care a murit pe 7 mai. El suferea de cord pulmonar cronic, insuficienta tricuspidiana severa, neoplasm de colon, sindrom anemic moderat.

Deces 874 - un barbat, de 66 ani, din judetul Suceava, in cazul caruia boala a fost confirmata pe 26 aprilie si a murit pe 6 mai. Comorbiditati: operatie recenta coxartroza, infectie clostridium difficile, psoriazis.

Deces 875 - un barbat, de 62 ani, din judetul Botosani, cu rezultat pozitiv primit pe 2 mai. El a murit pe 6 mai si suferea de cardiopatie ischemica si obezitate.

Deces 876 - un barbat, de 60 ani, din judetul Alba, conformat cu COVID-19 pe 1 mai si care a murit pe 7 mai. El suferea de insuficienta cardiorespiratorie acuta, soc cardiogen, cardiomiopatie dilatativa, anevrism Ventricul stg, bronhopneumopatie obstructiva cronica si obezitate.

Deces 877 - un barbat, de 77 ani, din judetul Bacau, in cazul caruia prezenta virusului a fost confirmata pe 27 aprilie si a murit pe 6 mai. El suferea de ciroza hepatica, fibrilatie atriala, hepatocarcinom.

Deces 878 - un barbat, de 69 ani, din judetul Sibiu, care a primit rezultatul pozitiv pe 24 aprilie si a murit pe 7 mai. El suferea de boala cardiovasculara, diabet zaharat, tumora gastrica operata, anemie severa si boala hepatica.

Deces 879 - un barbat de 74 ani, din judetul Galati, confirmat cu COVID-19 pe 6 mai si care a murit pe 7 mai. Acesta avea tumora maligna cap de pancreas, tumora maligna secundara a ficatului si suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arteriala, trombocitoza, insuficienta hepatica cronica.

Deces 880 - o femeie, de 81 ani, din judetul Galati, confirmata cu noul coronavirus pe 23 aprilie si care a murit pe 7 mai. Femeia suferea de boala Alzheimer, dementa, boala renala cronica std. III.

Deces 881 - un barbat, de 90 ani, din judetul Covasna, confirmat cu COVID-19 pe 2 mai si care a murit pe 7 mai. Nu sunt specificate comorbiditati.

Deces 882 - o femeie de 85 de ani din Galati, confirmata cu coronavirus in data de 7 aprilie. Pe 7 mai femeia a murit. Suferea de ateroscleroza, accident vascular cerebral sechelar stang, hemiplegie dreapta, polineuropatie periferica.

Deces 883 - o femeie de 79 de ani din Mures, confirmata in 6 mai (fragment necroptic din tesut pulmonar). Pacienta a murit pe 2 mai.

Deces 884 - o femeie de 69 de ani din Teleorman, confirmata pe 31 martie cu COVID-19. Ea a murit in data de 4 mai. Comorbiditati: neoplasm gastric operat in 2016, boala cardiovasculara.

Deces 885 - o femeie de 71 de ani din Calarasi, confirmata pe 22 aprilie cu coronavirus. Pacienta a murit astazi. Comorbiditati: tumora de colon multiplu operata, carcinoma metastatic, ibrilatie atriala, cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala.

Deces 886 - un barbat de 76 de ani din judetul Arad, confirmat pe 30 aprilie cu COVID-19. Pacientul a murit pe 7 mai. Suferea de neumonie interstitiala bilaterala, anemie forma severa, casexie, boala Parkinson, insuficienta circulatorie acuta.

Deces 887 - barbat de 44 de ani din municipiul Bucuresti, confirmat cu cronavirus in data de 30 aprilie. El a murit pe 6 mai. Comorbiditati: Tumora mediastinala, tulburare bipolara, HIV pozitiv, TBC ganglionar.

Deces 888 - un barbat de 57 de ani din Sibiu, confirmat in 21 aprilie cu COVID-19. Pacientul a murit in 4 mai. Suferea de hipertensiune arteriala stadiul III si leucemie cronica.

A.G.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#morti coronavirus, #morti coronavirus Romania, #coronavirus Romania , #coronavirus