Inca 4 persoane au murit in Romania de coronavirus. Numarul deceselor ajunge la 421

Sambata, 18 Aprilie 2020, ora 18:14
13795 citiri
Inca 4 persoane au murit in Romania de coronavirus. Numarul deceselor ajunge la 421

Inca patru persoane au pierdut lupta cu noul coronavirus in Romania, astfel ca bilantul negru ajunge la 421 de decese.

Este vorba despre 3 barbati si o femeie, conform Grupului de Comunicare Strategica (GCS). Victimele sunt din Sibiu, Neamt, Botosani si Mehedinti.

Deces 418 - Este un barbat de 64 de ani din Sibiu, internat in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu pe 7 aprilie. El a fost confirmat cu noul coronavirus pe 8 aprilie si a murit in data de 18. Pacientul avea conditii medicale pre-existente: boala cardiovasculara si hipertensiune arteriala.

Deces 419 - Este o femeie de 73 de ani din Neamt, internata pe 6 aprilie in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Piatra Neamt si transferata in sectia de terapie intensiva pe data de 14 aprilie. Pacienta a fost confirmata cu noul coronavirus pe 9 aprilie si a murit in data de 17. Ea avea conditii medicale pre-existente: boala renala cronica in stadiul III, infectie urinara si insuficienta venoasa cronica.

Deces 420 - Este un barbat de 49 de ani din Botosani, internat pe 28 martie in Spitalul Clinic Judetean "Mavromati" Botosani cu diagnosticul de ciroza hepatica decompensata - coma hepatica si transferat in sectia de terapie intensiva pe 9 aprilie. Pacientul a murit pe 10 aprilie, zi in care i-au fost recoltate probe pentru COVID-19. Rezultatul pozitiv a venit pe 13 aprilie. Pacientul avea ciroza hepatica decompensata cu insuficienta hepatica cronica, hepatita virala C, trombocitopenie.

Deces 421 - Este un barbat de 76 de ani din Mehedinti, internat in perioada 4 - 8 aprilie in Spitalul de Boli Infectioase Drobeta Turnu Severin cu diagnosticul de insuficienta hepato-renala, pleurezie in observatie. Pe 13 aprilie pacientul a fost reinternat in Spitalul Clinic Judetean Drobeta Turnu Severin - sectia de terapie intensiva, cu diagnosticul de pneumonie - insuficienta respiratorie. El a fost confirmat cu coronavirus pe 15 aprilie si a murit in data de 18. Suferea de insuficienta hepato-renala, insuficienta cardiaca, hipertensiune arteriala si fibroza pulmonara.

GCS a anuntat, sambata dimineata, alte 6 decese, astfel ca, in total, azi au fost anuntate 10 decese.

In Romania, avem confirmate in acest moment 8.418 de cazuri de coronavirus pe teritoriul tarii, a anuntat sambata Grupul de Comunicare Strategica (GCS).

La ATI, in acest moment, sunt internati 248 de pacienti. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.730 au fost declarate vindecate si externate.

Citeste si Romania a ajuns la 8.418 cazuri de COVID-19. Scade usor numarul celor internati la Terapie Intensiva

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: Ziare.com