Zi neagra pentru Romania: 28 de morti doar azi, totalul ajunge la 248

Joi, 09 Aprilie 2020, ora 20:37
16935 citiri
Zi neagra pentru Romania: 28 de morti doar azi, totalul ajunge la 248

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat joi inca 28 decese provocate de coronavirus in Romania. Astfel, numarul total al mortilor ajunge la 248.

Doar in una dintre informari, GCS a anuntat dintr-un foc 17 noi decese.

Iata detalii despre decesele anuntate azi, 9 aprilie:

Deces 221 Barbat, 88 de ani, din Bucuresti. A fost internat la Spitalul COVID-Colentina, pe 3 aprilie (in ATI), prin transfer de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Conditii medicale pre-existente: diabet zaharat, HTA ischemica, neurologica cronica, neoplasm, Alzheimer. A murit pe 6 aprilie, dupa ce se confirmase boala pe 3 aprilie.

Deces 222 Femeie, 80 de ani, din Bucuresti. A fost internata la Spitalul COVID- Colentina pe 31 martie (in ATI). In perioada 12-13 martie fusese internata in Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Conditii medicale pre-existente: diabet zaharat, boala hepatica, cardiovasculara, renala. Coronavirusul a fost confirmat pe 30 martie si a murit 2 aprilie, insa abia azi s-a anuntat oficial decesul.

Deces 223 Barbat, 81 de ani, din judetul Brasov. A fost internat la Spitalul Clinic Judetean Brasov, pe 30 martie, apoi in sectia ATI din 7 aprilie. Conditii medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, obezitate, Insuficienta mitrala. A murit pe 8 aprilie.

Deces 224 Barbat, 64 de ani, din judetul Mures. A fost internat la Spitalul Clinic Judetean Tg. Mures, pe 3 aprilie (la sectia ATI). Conditii medicale pre-existente: boala cardiovasculara, diabet zaharat, obezitate. Boala a fost confirmata pe 3 aprilie si a murit 8 aprilie.

Deces 225 Barbat, 66 de ani, din judetul Mures. A fost internat la Spitalul Clinic Judetean Tg. Mures, pe 6 aprilie si a murit pe 7 aprilie, data cand s-a confirmat si infectia cu COVID-19. Conditii medicale pre-existente: boala renala.

Deces 226 Barbat, 86 de ani, din judetul Hunedoara. A fost internat la Spitalul Municipal Hunedoara, pe 3 aprilie, apoi a fost transferat in ATI pe 5 aprilie, cand a si murit. Boala insa a fost confirmata abia pe 8 aprilie. Conditii medicale pre-existente: HTA, dementa, BPOC, imobilizat la pat.

Deces 227 Femeie, 70 de ani, din judetul Alba. A fost internata la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia, pe 7 aprilie, pe 8 s-a confirmat coronavirusul si tot atunci a si murit. Conditii medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, HTA, nefropatie diabetica.

Deces 228 Femeie, 48 de ani, din judetul Vrancea. A fost transportata intubata la Spitalul Colentina Bucuresti si internata in Sectia ATI, pe 31 martie. Virusul a fost confirmat tot pe 31 martie la Spitalul Judetean Focsani. A murit pe 4 martie. Conditii medicale pre-existente: Obezitate gradul II.

Deces 229 Femeie, 64 de ani, din Bucuresti. A fost transferata de la INBI Bals la Spitalul Colentina Bucuresti pe 30 martie. Confirmarea infectarii a venit pe 31 martie si pacienta a murit pe 1 aprilie. Conditii medicale pre-existente: Boala cardiovasculara, Boala renala.

Deces 230: Este vorba despre un barbat de 83 de ani din judetul Hunedoara. Boala a debutat pe 29 martie, pacientul fiind internat in Sectia de Boli infectioase a Spitalului Municipal Hunedoara pe 31 martie. Probe pentru coronavirus i-au fost recoltate pe 31 martie, rezultatul pozitiv a venit pe 3 aprilie. A fost transferat la Spitalul Judetean de Urgenta Deva - Sectia Boli Infectioase pe 05 aprilie. Barbatul a murit astazi.

Deces 231: Este un barbat de 57 de ani din judetul Suceava. A fost internat pe 1 aprilie in Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, la Sectia Cardiologie. I-au fost recoltate probe pentru COVID pe 24 martie, confirmarea fiind primita pe 26 martie la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals. El a murit pe 9 aprilie.

Deces 232: Este un barbat de 59 de ani din judetul Suceava. A fost internat pe 12 ianuarie in Spitalul Judetean de Urgenta Suceava-Sectia Neurochirurgie, pentru anevrism rupt de artera comunicanta anterioara. I-au fost recoltate probe pe 25 martie, confirmarea fiind primita pe 30 martie, in Institutul Regional de Oncologie Iasi. Pacientul a murit astazi.

Deces 233: E vorba despre o femeie in varsta de 56 ani din judetul Suceava. A fost internata in Spitalul Judetean de Urgenta Suceava - Sectia Ortopedie pe 19 martie, cu coxartroza, gonartroza si astm bronsic. I-au fost recoltate probe pe 24 martie, rezultatul pozitiv fiind primit pe 27 martie, in Institutul Regional de Oncologie Iasi. Femeia a murit astazi.

Deces 234: Este vorba despre un barbat de 56 de ani din judetul Bistrita-Nasaud, care s-a intors din italia pe 10 martie si a stat in autoizolare pana pe 24 martie. S-a internat pe 5 aprilie in Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita -Sectia Boli Infectioase, fiind suspect de COVID-19. A fost confirmat pe 6 aprilie, iar pe 8 aprilie a murit cu diagnostic de deces Bronhopneumonie COVID-19. el suferea de diabet zaharat tip I.

Deces 235: Este vorba despre un barbat de 71 de ani din Suceava, internat in Spitalul Judetean Suceava - Sectia Pneumologie pe 3 aprilie. A fost confirmat cu coronavirus pe 8 aprilie si a murit astazi. El suferea de hipertensiune arteriala, accident vascular cerebral, hemipareza, guta, diabet zaharat tip II complicat, anevrism de artera bazilara, tromboflebita, obezitate.

Deces 236: Un barbat de 47 de ani din Suceava, internat in Spitalul Judetean Suceava pe 03 aprilie. A fost confirmat cu coronavirus pe 8 aprilie si a murit astazi. El suferea de hipoacuzie si hipertensiune arteriala.

Deces 237: Un barbat de 72 de ani din Suceava, internat tot la Spitalul Judetean, Sectia Ingrijiri paliative, de unde a fost transferat in Sectia Cardiologie-ATI pe 04 aprilie din cauza unui Infarct miocardic acut. A fost confirmat cu coronavirus pe 6 aprilie si a murit astazi. El suferea de diabet zaharat tip II.

Deces 238: O femeie de 67 de ani din Timis, internata pe 08 aprilie in Spitalul Judetean Timisoara-Sectia Cardiologie-ATI cu tuse, dispnee si Infarct miocardic masiv recent, edem pulmonar acut si obezitate de gradul II. A fost confirmata cu COVID pe 8 aprilie si a murit pe 9 aprilie.

Deces 239: Este o femeie de 78 de ani din Covasna, care a murit pe 6 aprilie, dar confirmarea pentru coronavirus a venit astazi. Ea a fost internata in Spitalul Judetean Sf.Gheorghe pe 6 aprilie, cu Insuficienta cardiaca si respiratorie acuta. Femeia a intrat in contact cu fiica ei, asimptomatica, la randul ei contact cu alt caz.

Deces 240: Un barbat de 49 de ani tot din Covasna, internat pe 4 aprilie in Spitalul Judetean Sf.Gheorghe cu stare generala alterata. El a murit pe 7 aprilie, dar a fost confirmat cu COVID-19 astazi. El avea un transplant renal.

Deces 241: O femeie de 69 de ani din Bucuresti, confirmata cu coronavirus pe 6 aprilie si care a murit astazi. Ea a fost internata in Spitalul Universitar Bucuresti in perioada 20-23.03.2020 pentru afectiuni cardiace si a revenit in spital pe data de 6.04.2020 pentru dispnee. Dupa confirmare, pacienta a fost transferata la Spitalul Colentina.

Comorbiditati: Boala ischemica cronica, Valvulopatie mitrala, Hipertensiune pulmonara secundara, Diabet zaharat tip II, Insuficienta venoasa cronica, Tulburare neuro-cognitiva.

Deces 242: Femeie de 72 de ani din Bucuresti, cu insuficienta renala cronica dializata in centru de dializa. A fost confirmata cu coronavirus pe 25 martie si a murit pe 6 aprilie

Deces 243: Femeie de 63 de ani din judetul Vrancea, internata pe 31 martie in Spitalul Judetean Focsani-ATI intubata si ventilata mecanic. A fost confirmata cu coronavirus pe 1 aprilie si a murit pe 3 aprilie. Comorbiditati: Diabet zaharat tip II, hipertensiune arteriala, Hipotiroidie, Insuficienta hipofizara.

Deces 244: Femeie de 62 de ani din judetul Galati, internata in sectia medicala a Spitalului judetean Galati, cu stare confuzionala si infectie urinara, in data de 27 martie si transferata in data de 30 martie, la terapie intensiva. Ea a fost confirmata cu coronavirus pe 31 martie si a murit pe 7 aprilie. Avea atac vascular cerebral sechelar.

Deces 245: Femeie de 81 de ani tot din Galati, internata in Spitalul de Boli Infectioase, cu dificultati de respiratie pe 4 aprilie. Ea a fost trasnferata in aceeasi zi la Spitalul Judetean, sectia de terapie intensiva. A fost confirmata cu coronavirus pe 3 aprilie si a murit pe 7 aprilie. Femeia suferea de dementa.

Deces 246: Este vorba despre un barbat de 71 de ani din judetul Timis, internat in Spitalul Clinic Municipal Timisoara - Sectia Medicala in perioada 29.03-03.04.2020. A fost confirmat cu coronavirus pe 3 aprilie si transferat la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara-la sectia de terapie intensiva, intubat si ventilat mecanic. A murit astazi. El suferea de hipertensiune arteriala.

Deces 247: Este vorba despre un barbat de 59 de ani din Teleorman care a murit pe 7 aprilie. Pacientului i-au fost recoltate probe pe 7 aprilie, rezultatul pozitiv fiind primit pe 9 aprilie. El suferea de hipertensiune arteriala si insuficienta cardiaca.

Deces 248: Un barbat de 60 de ani din judetul Brasov, internat pe 26 martie in Spitalul Clinic de Boli Infectioase Brasov, in acelasi salon cu un pacient care revenise din Franta. El a fost confirmat cu noul coronavirus pe 3 aprilie, fiind reinternat pe data de 7 in Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Gheorghe - Sectia ATI cu diagnostic pancreatita acuta cu tendinta de abcedare, pneumonie interstitiala cu COVID-19 si insuficienta respiratorie acuta. Barbatul a murit pe 8 aprilie. El avea o tumora de cap de pancreas, diabet zaharat insulino-dependent, hipertensiune arteriala si ulcer gastric operat.

Urmareste LIVE cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus

Citeste si:
Vicepreședinte liberal, despre negocierea cu AUR: „PNL nu va negocia sau coopera în plan guvernamental cu partide extremiste”
Vicepreședinte liberal, despre negocierea cu AUR: „PNL nu va negocia sau coopera în plan guvernamental cu partide extremiste”
Vicepreşedintele PNL Alexandru Muraru a declarat marți, 27 septembrie, că liberalii nu vor negocia sau colabora la guvernare cu partide extremiste și a transmis că nu vor exista negocieri...
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Ludovic Orban a declarat marți, 27 septembrie, că Florin Cîţu nu mai poate fi desemnat din nou premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în cazul în care trece moţiunea de cenzură....
Sursa: Ziare.com