Nici femeia din Deva nu are coronavirus. E testata pentru o gripa de sezon

Duminica, 16 Februarie 2020, ora 11:17
3534 citiri
Nici femeia din Deva nu are coronavirus. E testata pentru o gripa de sezon

O femeie de 56 de ani din Deva, care s-a intors in 13 februarie din Thailanda, este suspecta de infectie cu COVID 19, fiind transportata duminica de la Spitalul Judetean de Urgenta Deva la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, unde este supusa testelor.

"Pacienta s-a prezentat la UPU Deva cu sindrom febril si, dupa un prim consult de specialitate, a fost imediat izolata activandu-se procedurile prevazute pentru situatii de posibila infectie cu coronavirus", anunta Prefectura Hunedoara.

O Autospeciala Transport Pentru Victime Multiple (ATPVM) de la Detasamentul de Pompieri Deva a transportat-o la Timisoara in conditii speciale.

Dupa efectuarea transportului, ATPVM va trece printr-un proces de decontaminare realizat de echipajul CBRN (Cercetare chimica bacteriologica si radionucleara) din cadrul ISU Timis.

Pacienta, cu domiciliul in Deva, a calatorit 7 zile in Thailanda si s-a intors in tara in data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni.

UPDATE Cristian Oancea, director medical al Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara, spune ca sub nicio forma femeia nu a fost infectata cu coronavirus, ea fiind testata pentru o gripa de sezon.

"Nu, sub nicio forma (nu a fost infectata cu coronavirus - n.red.). Femeia in acest moment are usoara stare de febrilitate. Nu are tulburari respiratorii, i-am recoltat pentru gripa, asteptam raspunsul, dar nu este vorba despre suspiciune de coronavirus.

Nu prezinta simptomele necesare testarii si inclusiv dansa vine din Thailanda, dintr-o zona in care nu exista suspiciune si nu a fost tangenta cu coronavirus. Nu putem acum sa inducem in populatie panica, tot ce inseamna febra sau tulburari respiratorii sa fie suspiciune de coronavirus. Lucrurile acestea nu se fac", a declarat medicul Cristian Oancea.

Directorul medical mai spune ca femeia nu este izolata in salonul special amenajat la unitatea medicala, pentru pacientii cu coronavirus.

"Nu este izolata, o testam doar de gripa si ii monitorizam functiile vitale si acest caz se putea rezolva simplu si in Deva sau in Hunedoara. Femeia are usoare febrilitati si nu are tulburari respiratorii. Este izolata pentru suspect de gripa, nu este izolata cu masuri speciale de coronavirus", a adaugat Oancea.

Pana acum, toate cazurile din tara unde au existat suspiciuni de coronavirus s-au dovedit a fi, de fapt, viroze sau gripa.

Satu Mare: Barbatul suspectat de coronavirus are doar o viroza, dar rudele nu il mai primesc in casa

Iata si cele mai noi informatii despre starea de sanatate a romanului infectat cu coronavirus, aflat pe o nava din Japonia

Citeste si:
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a spus luni, 25 octombrie, la Curtea de Apel București, unde se judecă unul din termenele dosarului Hidroelectrica, în care este acuzată de luare de...
Sursa: NEWS.RO