Inca trei romani au murit de coronavirus. Numarul total a ajuns la 85

Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 11:43
6880 citiri
Inca trei romani au murit de coronavirus. Numarul total a ajuns la 85
Fotomontaj Ziare.com

Grupul de Comunicare Strategica anunta ca au fost inregistrate inca trei decese provocate de noul coronavirus in tara noastra.

Decesul cu nr 83 este o femeie de 54 ani din Bucuresti. A murit la 45 de minute dupa prezentare in UPU la Spitalul Universitar (s-a prezentat in 29 martie ora 23:45 si a murit pe 30 martie la 0:15).

A fost confirmata cu COVID-19 in 30 martie. Femeia a mai avut internari in acelasi spital in perioada 3-10 martie in Sectia de Medicina Interna si in perioada 10-26 martie, in Sectia de Chirurgie toracica. Ea avea neoplasm ovarian in stadiu terminal. Conform informatiilor primite de la Spitalul Universitar in aceasta perioada pacienta nu a prezentat nicio patologie infectioasa.

Decesul nr 84 este un barbat de 85 ani din Timis. El a fost internat in Spitalul Clinic Militar Timisoara pe 23 martie, iar primul test pentru COVID 19, pe 25 martie, a fost negativ.

In cursul noptii de 26 spre 27 martie starea de sanatate se deterioreaza, este transferat in ATI, se recolteaza aspirat traheo-bronsic, iar rezultatul este pozitiv pentru COVID-19, pe 27 martie. Barbatul a fost transferat in ATI la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

Avea boli cronice asociate: diabet zaharat, HTA, fibrilatie atriala paroxistica, insuficienta renala cronica, Alzheimer si a murit pe 31 martie.

Decesul nr 85 inregistrat este o femeie de 63 ani din Bucuresti. Ea a fost internata in ATI la Bals din 23 martie, intubata, ventilata. Pe 24 martie a primit rezultat pozitiv COVID-19.

Pacienta facea dializa si a avut contact cu caz confirmat COVID-19 la centrul privat de dializa din Capitala, care ulterior a fost inchis. Femeia avea boli cronice asociate: CIC, HTA, boala renala cronica, hipotiroidism si a murit pe 1 aprilie.

In acest moment, Romania se afla in scenariul 4 al pandemiei, la nivel national existand 2.245 de cazuri de coronavirus, raportate marti la ora 13:00.

Vezi si Marturiile unor pacienti si medici infectati cu coronavirus

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#morti coronavirus, #coronavirus Romania, #coronavirus romani morti , #coronavirus