INSP a actualizat algoritmul de testare pentru COVID-19

Vineri, 27 Martie 2020, ora 15:44

   

INSP a actualizat algoritmul de testare pentru COVID-19
Algoritmul de testare pentru COVID-19 a fost actualizat si publicat vineri pe site-ul Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

Potrivit documentului elaborat de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, in vederea optimizarii activitatilor de testare pentru COVID-19, de internare si de externare, se cere respectarea noilor recomandari.

Strategia trebuie sa fie axata pe detectarea rapida a cazurilor de COVID-19, in vederea limitarii transmiterii, si pe obtinerea de dovezi de transmitere comunitara nedetectata, arata sursa citata.

Descarca de aici:Astfel, prioritizarea testarii in ordinea descrescatoare a importantei este:

* Persoane simptomatice cu istoric de calatorie internationala;

* Contacti apropiati simptomatici ai cazurilor confirmate;

* Personal medico-sanitar simptomatic;

* Cazuri de pneumonie fara alta etiologie, din toate categoriile de varsta si din toate spitalele;

* Cazuri de SARI fara alta etiologie, din toate categoriile de varsta si din toate spitalele;

* Persoane institutionalizate simptomatice;

* Pacienti inainte de procedura de transplant (asimptomatici) si donatorii de celule stem hematopoietice inainte de donare.

Testarea se face doar la recomandarea medicului, atat in sistemul public, cat si in cel privat.

Potrivit documentului, nu fac obiectul testarii contacti asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, si persoane asimptomatice cu istoric de calatorie internationala.

In aceste cazuri este prevazuta testare ulterioara la aparitia simptomatologiei in decurs de 14 zile de la ultimul contact, respectiv de la data intrarii in Romania.

Ramai pe Ziare.com pentru a afla cele mai noi informatii despre evolutia COVID-19: In Romania sunt peste 1.200 de cazuri confirmate, Spania a ajuns in situatie critica.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 10450 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
v_sile
rank 5
Tampenia continua
"nu fac obiectul testarii contacti asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar"

Adica ai avut contact cu un caz confirmat si esti doctor sau asistenta. Faci testul? Canci. Nu il faci. Mergi mai departe la lucru si Dumnezeu cu mila.

Da' lasa ca il fac la cerere toti politicienii tarii asteia, plus nevestele, amantele si rudele. Saptamanal, ca sa fie oamenii siguri. Vezi Flutur si nevasta. Sau Chirica. Sau toti parlamentarii
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor