Intalnire online intre coordonatorii campaniei de vaccinare si reprezentantii cultelor religioase

Luni, 15 Februarie 2021, ora 16:22
1844 citiri
Intalnire online intre coordonatorii campaniei de vaccinare si reprezentantii cultelor religioase
Intalnire intre Valeriu Gheorghita si reprezentantii cultelor religioase FOTO Hepta.ro

Aspecte de interes privind imunizarea impotriva COVID-19, modalitatile de programare, beneficiile si importanta vaccinarii au fost principalele teme abordate in cadrul unei intalniri online pe care coordonatorii campaniei de imunizare au avut-o cu reprezentanti ai cultelor religioase.

"Vineri, 12 februarie, presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV), col. dr. Valeriu Gheorghita, si secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, vicepresedinte al CNCAV, dr. Andrei Baciu, s-au intalnit cu reprezentantii Secretariatului de Stat pentru Culte, cu atributii in combaterea raspandirii virusului SARS-CoV-2", se arata intr-un comunicat al CNCAV remis luni presei.

La intalnire, care s-a derulat in sistem videoconferinta, s-a discutat si despre modul in care anumite practici religioase se pot adapta masurilor de protectie sanitara, precum si importanta asigurarii continuitatii dialogului din cadrul Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania.

Presedintele CNCAV, Valeriu Gheorghita, a oferit informatii detaliate in ceea ce priveste campania de vaccinare si i-a asigurat pe reprezentantii cultelor de sprijin pentru derularea procesului de imunizare intr-un mediu favorabil si sigur, se precizeaza in comunicat.

"Obiectivul CNCAV este acela de a derula in cele mai bune conditii procesul de vaccinare la nivel national, in randul tuturor categoriilor de persoane. Salut deschiderea manifestata de Secretariatul de Stat pentru Culte in organizarea unor astfel de intalniri si deschiderea de care ne-am bucurat in tot acest timp, pentru ca vaccinarea sa continue intr-un mediu favorabil si sigur", a declarat dr. Gheorghita, conform comunicatului citat.

Reprezentantii celor 17 culte religioase prezenti la intalnire, din totalul de 18 culte din Romania, si-au exprimat sustinerea pentru procesul de informare a credinciosilor cu privire la campania de vaccinare impotriva COVID-19 si au apreciat buna colaborare dintre CNCAV si Secretariatul de Stat pentru Culte.

Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Un caz neobișnuit a fost prezentat recent lumii științifice de cercetătorii din Ţările de Jos. Aceștia au raportat cazul unei infectări extrem de prelungite cu COVID-19 la un bărbat care a...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#campanie de vaccinare, #Valeriu Gheorghita, #Covid 19, #culte religioase, #vaccin COVID 19 , #coronavirus