Ridicarea interdictiei de circulatie pe timpul noptii, in Olanda, contestata de o curte de apel pentru impiedicarea unui "efect yo-yo"

Miercuri, 17 Februarie 2021, ora 11:16
1905 citiri
Ridicarea interdictiei de circulatie pe timpul noptii, in Olanda, contestata de o curte de apel pentru impiedicarea unui "efect yo-yo"

Ridicarea interdictiei de circulatie pe timpul noptii, in Olanda, aprobata de un tribunal din Haga, a fost suspendatat de o curte de apel.

"Asta inseamna ca interdictia de circulatie pe timpul noptii (incepand) de la (ora locala) 21.00 (22.00, ora Romaniei) ramane in vigoare", a precizat marti seara televiziunea publica NOS.

O hotarare finala a curtii de apel urmeaza sa fie pronuntata vineri.

Turcia declanseaza o ancheta impotriva liderului extremei drepte olandeze pentru insulta la adresa lui Erdogan

Ea a vrut sa impiedice un "efect yo-yo", a declarat un judecator, pana la sedinta de vineri, in care curtea urmeaza sa hotarasca daca sa permita aplicarea interdictiei pana la 2 martie sau daca aceasta inceteaza, asa cum a hotarat un judecator marti.

"Interdictia de circulatie pe timpul noptii este valabila, inclusiv in aceasta (marti) seara", a reactionat pe Twitter premierul olandez in exercitiu Mark Rutte.

Un tribunal din Haga a stabilit ca Guvernul este necesar sa puna capat interdictiei de circulatie pe timpul noptii in vigoare, o masura in lupta impotriva epidemiei covid-19, a carei impunere a condus la revolte violente in tara. Haga a facut imediat apel impotriva acestei hotarari.

Cazul a fost adus in justitie de catre Viruswaarheid ("Adevarul despre virus"), o grupare care se opune masurilor in lupta impotriva covid-19, inclusiv interdictiei de circulatie pe timpul noptii, si care a organizat numeroase manifestatii de la inceputul crizei sanitare.

Guvernul olandez a anuntat la inceputul lui februarie ca prelungesate interdictia de circulatie pe timpul noptii intre orele locale 21.00 si 4.30, implementata la 23 ianuarie, pana la 2 martie.

Mark Rutte i-a indemnat pe olandezi, intr-o conferinta de presa, "sa continue sa respecte interdictia de circulatie pe timpul noptii", chiar daca aceastacurte de apel i-ar fi respins apelul.

VIDEO Olandezii s-au imbulzit sa patineze pe lacurile inghetate si pe celebrele canale, in ciuda restrictiilor

Chiar daca se va dovedi ca interdictia nu are o "baza juridica" corecta, a subliniat Rutte, "asta nu inseamna ca aceasta masura nu este necesara".

Olanda a renuntat la unele restrictii, printre care se numara si redeschiderea scolilor pe 8 februarie, aceasta fiind prima relaxare a masurilor de izolare din ultimele luni, informeaza Reuters.

Toate scolile si magazinele neesentiale din Olanda au fost inchise de la mijlocul lunii decembrie, dupa ce cu doua luni mai devreme fusesera inchise barurile si restaurantele, in incercarea de a limita extinderea epidemiei de COVID-19.

Mai puteti citi

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist,...