UPDATE DOCUMENT Restaurantele, teatrele si cinematografele se inchid la interior, in Bucuresti. Ce restrictii si exceptii a mai stabilit Comitetul pentru Situatii de Urgenta

Duminica, 07 Martie 2021, ora 11:18
10808 citiri
UPDATE DOCUMENT Restaurantele, teatrele si cinematografele se inchid la interior, in Bucuresti. Ce restrictii si exceptii a mai stabilit Comitetul pentru Situatii de Urgenta
Piata Universitatii din Bucuresti FOTO Unsplash

Autoritatile au decis duminica, 7 martie, ce masuri se vor aplica in Capitala, dar si perioada de valabilitate a acestora, dupa ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori.

UPDATE 11.13. Mariana Stancu-Tipisca, purtatorul de cuvant al Prefecturii Bucuresti, a declarat, dupa sedinta CMBSU, ca activitatea teraselor si restaurantelor este permisa la exterior cu pastrarea distantarii sociale si cu cel mult 6 persoane la masa.

Activitatea salilor de jocuri de noroc ramane inchisa, insa este exceptata vanzarea biletelor LOTO, de pariuri si loz, cu respectarea masurilor de protectie sanitara;

Masurile intra in vigoare incepand cu 8 martie, ora 00.00 si sunt valabile 14 zile, insa perioada se poate prelungi.

UPDATE 10.58. Cum se desfasoara cursurile in Bucuresti

Prescolarii, elevii din invatamantul primar si pana la jumatate dintre elevii claselor a VIII-a, a XII-a, a XIII-a si cei din anii terminali din invatamantul profesional si postliceal vor merge la cursuri, a decis Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta (CMBSU), in sedinta de duminica, in contextul in care incidenta COVID-19 a depasit 3 la mia de locuitori in Capitala.

Conform documentului CMBSU, "in unitatile de invatamant participarea la ore se desfasoara astfel:

A. Cu cu prezenta fizica pentru:

- toli pregcolarii si elevii din invatamantul primar,

- elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a qi elevii din anii terminali din invatamantul profesionalsi postliceal, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de proteclie, pana la jumatate din numarul total de elevi inmatriculati in respectivele clase terminale;

Este permisa organizarea cu prezenta fizica,in unitatile de invatamant a urmatoarelor activitati:

. simularile examenelor nalionale si a examenelor pentru anii terminali;

. evaluirile nationale

. orele remediale pentru toate clasele.

B. Participarea zilnica, in sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu".

UPDATE 10.44 Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta a anuntat masurile adoptate: se inchid restaurantele la interior, teatrele, cinematografele, salile de jocuri de noroc, cafenelele, cluburile, din aceasta noapte, conform G4Media.

Stire initiala:

Autoritatile vor decide duminica, 7 martie, care sunt masurile care se vor aplica in Capitala, dar si perioada de valabilitate a acestora.

GRAFIC Capitala si patru judete, in scenariul rosu de coronavirus. Alte doua judete se apropie de zona periculoasa

Cel mai probabil, avand in vedere Hotararea de Guvern pentru prelungirea starii de alerta, se vor impune din nou restrictii pentru majoritatea domeniilor - HoReCa, spectacole, cinematografe si sali de jocuri.

Masurile ar putea fi valabile in urmatoarele 14 zile.

Rata de infectare in Bucuresti a fost, sambata, de 3,12 la mie, dupa ce in ultimle 2 zile s-au confirmat peste 900 de cazuri de infectare. Sambata, Grupul de Comunicare Strategica a anuntat 906 cazuri, iar vineri 927.

Rata de infectare a trecut de 3 la mie inca de vineri, cand era 3,05 cazuri la mia de locuitori.

Municipiul Bucuresti a iesit din scenariul rosu in 25 ianuarie.

Timisoara a intrat deja in carantina. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis sambata ca Timisoara intra in carantina timp de doua saptamani, alaturi de Giroc, Mosnita, Ghiroda si Dumbravita. Se asteapta ordinul DSU pentru momentul in care vor intra restrictiile in vigoare.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Terenurile de sport din Parcul Național din București redevin publice: ”După 20 de ani, s-a făcut dreptate” VIDEO
Terenurile de sport din Parcul Național din București redevin publice: ”După 20 de ani, s-a făcut dreptate” VIDEO
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a obţinut în instanţă terenurile de sport din Parcul Naţional şi le restituie cetăţenilor. Timp de două decenii, aceste terenuri au fost sub...
Liderul PNL, despre vila de lux RA-APPS care i s-ar pregăti lui Iohannis: ”Nu cred că trebuie să speculaţi pe chestia asta, sincer”
Liderul PNL, despre vila de lux RA-APPS care i s-ar pregăti lui Iohannis: ”Nu cred că trebuie să speculaţi pe chestia asta, sincer”
Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 27 februarie, că, din informaţiile sale, nu s-a făcut nicio solicitare pentru ca şeful statului, Klaus Iohannis, să...
#cnsu, #masuri anti pandemie, #Bucuresti , #coronavirus