Iohannis: Evitati propagarea de stiri false. Nu vor intra orase intregi in carantina, nu luati cu asalt magazinele si farmaciile!

Joi, 12 Martie 2020, ora 20:07
5127 citiri
Iohannis: Evitati propagarea de stiri false. Nu vor intra orase intregi in carantina, nu luati cu asalt magazinele si farmaciile!
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a facut din nou apel la romani sa respecte regulile impuse de autoritati, cum ar fi carantina sau autoizolarea, pentru a se evita raspandirea coronavirusului.

"Carantina sau autoizolarea acolo unde se impun sunt obligatorii, oricat de neplacute ar fi sau oricat disconfort temporar ar crea. Nedeclararea tuturor informatiilor catre medici si ignorarea restrictiilor de autoizolare sau de carantina pot avea efecte foarte grave atat asupra persoanei care face aceste lucruri, cat si asupra apropiatilor sai sau chiar asupra intregii comunitati.

Impiedicand raspandirea virusului in comunitate, castigam timp pretios pentru a lupta cu acest flagel. Comportandu-ne responsabil si prudent sprijinim in mod direct atat medicii, cat si oamenii bolnavi care au realmente nevoie de ingrijire de specialitate", a declarat Iohannis, joi seara, intr-o declaratie de presa.

Citeste cele mai noi informatii despre coronavirus

Totodata, seful statului i-a sfatuit pe romani sa respecte regulile de igiena si sa evite aglomeratiile.

"Respectarea fara exceptie a regulilor de igiena reprezinta principala linie de aparare impotriva raspandirii virusului si cu totii putem contribui din acest punct de vedere la diminuarea riscului de contaminare.

Limitarea cat de mult posibil a contactului social, evitarea aglomeratiilor, flexibilizarea programului de lucru sunt alte masuri care contribuie foarte mult la reducerea transmiterii virusului", a afirmat presedintele.

Iohannis a atras atentia ca in aceasta perioada circula foarte multe stiri false si a cerut ca oamenii sa se informeze doar din surse oficiale, autorizate.

"Dragi romani, o atitudine prudenta si responsabila nu echivaleaza sub nicio forma cu panica. Evitati propagarea de stiri false, alarmiste, nu contribuiti la diseminarea unor informatii care produc isterie, anxietate si comportamente irationale. Daca auziti un zvon, nu il raspanditi mai departe si descurajati-i pe ceilalti sa o faca!

Pandemia de informatii false si de minciuni este extrem de periculoasa si de nociva. Informati-va doar din surse oficiale! Urmariti comunicarile publice facute de institutiile statului, urmariti canalele oficiale de transmitere a stirilor. Am constatat cu totii cat de mult rau pot produce asemenea stiri false, precum cele care circula acum", a spus Iohannis.

Seful statului a negat informatiile care circula pe retelele de socializare, potrivit carora mai multe orase vor fi inchise, si le-a cerut romanilor sa nu mai ia cu asalt magazinele si farmaciile.

"Cica orase intregi din Romania urmeaza sa intre in carantina. Nu ne aflam intr-un asemenea scenariu! Nu luati cu asalt magazinele si farmaciile! Intr-o forma sau alta, intr-o proportie mai mare sau mai mica, toti suntem afectati de contextul actual. Sunt sectoare ale economiei care sufera pierderi grele in aceste zile, sunt multe companii a caror activitate este periclitata", a subliniat presedintele.

La final, Klaus Iohannis a facut apel la unitate, afirmand ca "separati suntem slabi in fata oricarei vulnerabilitati, pe cand impreuna, cu omenie, incredere si spirit de intrajutorare, vom reusi sa depasim toate obstacolele".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Klaus Iohannis coronavirus, #coronavirus orase carantina , #coronavirus