Guvernul israelian a anuntat noi restrictii la zborurile internationale, pe fondul pandemiei de COVID-19

Vineri, 25 Septembrie 2020, ora 13:57
2202 citiri
Guvernul israelian a anuntat noi restrictii la zborurile internationale, pe fondul pandemiei de COVID-19
Foto: Pixabay

Guvernul israelian a anuntat vineri noi restrictii la zborurile internationale in cadrul inaspririi masurilor pentru contracararea pandemiei de COVID-19, relateaza AFP.

Dupa doua zile de zvonuri uneori contradictorii, ministrul transporturilor Miri Regev a indicat ca aeroportul international Ben Gurion din Tel Aviv va ramane deschis, dar ca numai pasagerii care au achizitionat bilete de avion inainte de vineri 11:00 GMT vor putea pleca in strainatate.

'Dupa acest termen, calatorii nu vor mai putea folosi biletul pe care il cumpara. La sosirea pe aeroport, va trebui prezentata o referinta pentru a dovedi data cumpararii biletului (...) si un control negativ pentru coronavirus, potrivit cerintelor tarii de destinatie', a declarat ministrul intr-un comunicat.

Cetatenilor israelieni li se va permite sa intre in Israel 'fara restrictii', a mai precizat ministrul, fara a mentiona, in acest stadiu, situatia lucratorilor straini si a persoanelor care dispun de statut de rezidenta in Israel.

Statul israelian a impus o serie de restrictii la zborurile in strainatate la inceputul pandemiei inainte de relaxarea acestor masuri. Persoanelor straine cu viza de munca sau statut de rezidenta li se permite sa intre in tara spre deosebire de turisti.

Situatia sanitara s-a deteriorat in Israel, care a devenit tara cu cea mai mare rata de contaminare cu SARS-CoV-2 din lume in ultimele doua saptamani, potrivit datelor AFP.

In urma acestei cresteri, guvernul a impus saptamana trecuta o reintrare in izolare la nivel national 'de cel putin trei saptamani' si a anuntat o inasprire a masurilor restrictive care intra in vigoare vineri de la ora locala 14:00 (11:00 GMT) odata cu inchiderea sinagogilor, cu exceptia ceremoniilor de luni de Yom Kippur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Explozii au fost auzite, în această dimineață, în apropierea unui aeroport din orașul Isfahan, situat în centrul Iranului. Agenția de presă iraniană de stat IRNA și alte surse locale...
Ce se știe despre atacul Israelului asupra Iranului. Cât de aproape au fost loviturile de siturile nucleare
Ce se știe despre atacul Israelului asupra Iranului. Cât de aproape au fost loviturile de siturile nucleare
Israelul a desfăşurat vineri, 19 aprilie, o operaţiune militară de represalii împotriva Iranului, pe fondul tensiunilor tot mai mari din Orientul Mijlociu care ameninţă să împingă...
#zboruri internationale, #restrictii, #Israel, #covid , #coronavirus