Cat de periculos poate fi medicamentul Ivermectina pentru oameni. "Cineva lanseaza o bomba si multa lume merge pe aceasta cale toxica"

Marti, 26 Ianuarie 2021, ora 16:55
6231 citiri
Cat de periculos poate fi medicamentul Ivermectina pentru oameni. "Cineva lanseaza o bomba si multa lume merge pe aceasta cale toxica"
Veterinarii spun ca medicamentul Ivermectina nu este eficient impotriva COVID 19 FOTO Facebook/ Ovidiu Rosu

Zeci de mii de romani se lasa pacaliti in ultima perioada de tratamentele false pentru COVID-19 promovate pe internet de persoane neautorizate. Acum, medicamentul "in voga" printre cei care cad in plasa dezinformarilor este Ivermectina, un antiparazitar folosit la animale.

Medicul veterinar Aurelian Stefan a spus la Digi24 ca a primit telefoane in legatura cu acest medicament.

Medicul Virgil Musta raspunde la 43 de intrebari legate de vaccinul anti-COVID. Cand trebuie luata decizia finala privind imunizarea

"Acest medicament este folosit pentru problemele cauzate de paraziti externi din gama scabie, alte parazitoze mai profunde ale pielii, dar sub nicio forma nu recomandam si nu vad de ce ar putea fi folosit asa, empiric, de oameni pentru o eventuala infectie cu COVID", a explicat medicul.

De ce infloreste in Romania fake-news-ul legat de vaccinul anti-COVID: "Suntem la cote de incredere in semeni la nivelul Liberiei, cea mai saraca tara din Africa"

Intrebat daca ar elibera un astfel de medicament, daca i l-ar cere cineva, Stefan a raspuns: "Exclus! In niciun caz medicii veterinari prescriu asa ceva, cred ca este vorba de o isterie care arata cat de fragili suntem in fata fake news".

Ivermectina poate duce la orbire

El a mai precizat ca nu crede ca medicii din spitale vor ceda in fata presiunii.

"Romanii au o mare atractie pentru senzational si pentru aceste experimente sociale de pe social media, cineva lanseaza o bomba si multa lume merge pe aceasta cale care este toxica. Trebuie sa stie romanii ca o supradoza de Ivermectina la animale produce orbire", a avertizat el.

Medicii veterinari nu au voie sa prescrie tratament uman

Un alt medic veteninar care s-a grabit sa dezminta pe retelele sociale informatia potrivit careia Ivermectina ar avea efecte miraculoase in tratarea COVID-19 este si Ovidiu Rosu.

Un alt semnal de alarma vine din partea veterinarului Petru Antonio Muresan, de la Cluj. Acesta este ingrijorat de faptul ca mesaje cu continut fals, privitoare la puterea miraculoasa a Ivermectinei impotriva virusului, sunt promovate chiar de medici.

Pe langa istoricul substantei, medicul de la Cluj avertizeaza ca, pentru organismul uman, singura cale de a evita infectia cu COVID-19 ramane vaccinarea.

Ivermectina, recomandata cu vehementa de Gigi Becali

Medicamentul antiviral Ivermectina, considerat de unele studii ca fiind eficient in tratarea infectiei cu noul coronavirus, a fost adesea invocat in spatiul public ca fiind un medicament minune, inclusiv de catre Gigi Becali, patronul FCSB.

Intr-o discutie cu Ziare.com, Becali a dezvaluit totul legat despre aceste medicamente.

"Eu am doctori la clinica mea pe care i-am adus de afara, studiau in strainatate. Sunt romani si le dau 4000-5000 pe luna. Ei mi-au spus despre aceste tramente, pentru ca se faceau studii pe afara.

"Cel mai bun este Ivermectina. Se gaseste doar la mine, acum in Romania. Eu nu am nicio treaba, eu il cumpar aici. E din Ucraina, dar nu-l aduc eu.

Ce este Ivermectina

Ivermectina este un antiviral, folosit in practica medicala, cu efecte antiparazitare. Cercetatorii australieni au publicat, la mijlocul anului trecut, un studiu care arata eficienta Ivermectinei in infectia SARS-CoV-2, realizat, insa, pe un numar redus de cazuri.

La finalul lui 2020 au aparut mai multe studii in Statele Unite care confirma eficacitatea medicamentului, explica medicul infectionist Virgil Musta.

Organizatia Mondiala a Sanatatii si Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor au fost de acord ca exista un prim element de eficienta, dar nu suficient pentru ca Ivermectina sa poata folosi in protocolul pentru tratarea infectiei cu noul coronavirus.

Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Risto Radunovic este unul dintre jucătorii de bază ai FCSB, având cotă de piață evaluată la 1,4 milioane de euro. Muntenegreanul are contribuții importantă acesta fiind un jucător...
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
FCSB poate fi campioană la finalul acestui sezon având un avans considerabil față de rivale, din play-off mai fiind de disputat încă cinci etape. FCSB are 11 puncte avans față de locul 2....
#ivermectina, #tratament anti covid, #fakenews, #Gigi Becali , #coronavirus