Ziare.com

Harta judetelor in care s-a impus obligativitatea purtarii mastii de protectie. Care sunt reglementarile

de Andreea Ruxanda
Sambata, 01 August 2020, ora 09:11

   

Harta judetelor in care s-a impus obligativitatea purtarii mastii de protectie. Care sunt reglementarile
Pe fondul cresterii numarului de cazuri de COVID-19 din Romania, mai multe judete au impus obligativitatea purtarii mastii de protectie si in spatiile publice deschise.

Ziare.com va propune o trecere in revista a celor 12 judete care au adoptat aceasta masura pana acum, alaturi de directivele impuse de fiecare Comitet Judetean pentru Situatii de Urgenta in privinta locurilor stabilite si a intervalelor orare.

1. Arges

Argesul este primul judet care a adoptat aceasta masura, hotararea fiind luata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta marti, 28 iulie, si intrand in vigoare miercuri, 29 iulie. Potrivit hotararii, se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie de catre toate persoanele de pe raza administrativ-teritoriala a judetului Arges, incepand cu varsta de cinci ani, in spatiile inchise si deschise, pentru grupuri mai mari de doua persoane care nu locuiesc la aceeasi adresa.

In plus, administratorii societatilor comerciale care organizeaza evenimente private, cum ar fi nunti, botezuri sau aniversari, vor reduce durata evenimentelor pana la ora 22.00 in cursul saptamanii si pana la ora 23.00 sambata si duminica. In cadrul acestor evenimente, sunt interzise interactiunile fizice de tip joc sau dans in grupurile de persoane care nu locuiesc la aceeasi adresa.

Mai mult, programul activitatilor de tip fast-food, drive-in, jocurilor de noroc, caselor de pariuri si cazinourilor se va reduce pana la ora 22.00 in cursul saptamanii si pana la ora 23.00 sambata si duminica.

2. Dambovita

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Dambovita a hotarat ca, incepand cu 30 iulie, masca de protectie sa fie purtata si in spatiile publice deschise in care sunt organizate piete, targuri sau oboare. Comerciantii care isi desfasoara activitatea in aceste locatii trebuie sa poarte atat masca, cat si manusi.

3. Galati

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati va adopta, incepand cu 1 august, o decizie prin care se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie de catre toate persoanele cu varsta de peste 5 ani, in spatiile aglomerate publice si in perimetrul de asteptare din exteriorul tuturor institutiilor publice. De exemplu, in parcuri, faleze si piete, intervalul orar in care masca trebuie purtata este 16.00-23.00, iar in statiile de transport in comun intervalul este 07.00-22.00.

4. Brasov

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov va adopta, incepand cu 1 august, obligativitatea purtarii mastii de protectie pentru toate persoanele prezente in pietele agroalimentare, permanente sau temporare, inchise sau deschise, precum si in targurile de animale sau de produse traditionale.

In plus, masca va fi purtata la toate evenimentele, de orice natura, unde exista aglomerari de persoane, indiferent daca se desfasoara in interior sau in exterior.
Sunt incluse si toate arterele pietonale intens frecventate. Sunt exceptati doar copiii cu varstasub 5 ani.


5. Valcea

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Valcea a decis ca, in vederea reducerii riscului epidemiologic, toate persoanele din judetul Valcea, inclusiv cele aflate in tranzit, sa poarte masca de protectie in spatiile deschise aglomerate, unde nu se poate asigura distantarea sociala, cum ar fi targurile, pietele agro-alimentare, strandurile, piscinele, garile, autogarile, sau statiile de transport in comun. In plus, in spatiile in care se manipuleaza produse si marfuri, se vor purta manusi de protectie.


6. Iasi

Potrivit Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi, purtarea mastii de protectie devine obligatorie in intervalul 1-14 august, pentru toate persoanele care au implinit 5 ani, in spatiile publice deschise, cum ar fi pietele, targurile, zonele de asteptare, cum ar fi statiile de autobuz sau persoanele, falezele, zonele in care se desfasoara serbari publice sau pelerinaje si exteriorul obiectivelor turistice. De la regula se pot abate persoanele care desfasoara activitati fizice intense sau in conditii de munca solicitante si copiii cu varsta mai mica de 5 ani.

7. Prahova

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a hotarat ca incepand cu 1 august, ora 07.00, sa instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile deschise, cum ar fi pietele, targurile, zonele de asteptare, zonele in care se desfasoara serbari publice sau pelerinaje si in exteriorul obiectivelor turistice, in intervalele orare 07.00-11.00 si 15.00-23.00.

8. Buzau

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Buzau a hotarat introducerea obligativitatii purtarii mastii de protectie pentru toate persoanele care au implinit 5 ani, in spatiile publice deschise, cum ar fi pietele, targurile, zonele de asteptare a mijloacelor de transport in comun, zonele in care se desfasoara serbari publice sau pelerinaje si in exteriorul obiectivelor turistice, in intervalele orare in care se desfasoara respectivele activitati.


9. Constanta

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Constanta a decis ca masca devine obligatorie incepand cu 1 august, ora 00.00, in spatiile publice, in intervalul orar 18.00-24.00. Sunt incluse falezele, piatetele, parcurile de distractii si agrement, targurile, pietele si oboarele, statiile de autobuz si peroanele garilor, curtile si perimetrele exterioare ale obiectivelor si lacasurilor de cult. Se adauga spatiile exterioare ale institutiilor si autoritatilor publice, delfinariul si orice loc in care se formeaza aglomerari de persoane, in exterior, si nu se poate respecta distanta de 2 metri.

Lista zonelor turistice de pe litoral unde masca e obligatorie de la 1 august, intre orele 18.00-24.00:

Mamaia - Faleza, promenada, satul de vacanta, piateta de la Cazinoul din Mamaia;
Constanta - Gara, Delfinariu, in curtile bisericilor, faleza cazino, Portul Tomis (terase), Piata Ovidiu;

Eforie Nord-Sud - Zona de promenada, faleza de la Belona pana in capatul de sud, aleile pietonale din centrul statiunilor, unde sunt multe magazine;

Costinesti - Toata zona de pomenada de langa mare, plus aleile pietonale;

Olimp, Neptun, Jupiter, 2 Mai - aleile pietonale plus zonele de promenada de langa tarmul marii si parcul de distractii de la Neptun;

Vama Veche - Strada mica, zona de parcare de langa plaja si toata aleea paralela cu plaja, zona teraselor si a cluburilor.

10. Vrancea

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Vrancea a adoptat o hotarare prin care impune obligativitatea purtarii mastii de protectie incepand de la 1 august, in spatiile aglomerate, inchise sau deschise, fiind incluse pietele, targurile, oboarele, statiile de autobuz, garile, parcarile magazinelor, slujbele religioase din curtea bisericii, dar si parcurile, gradinile publice si zonele de agrement.

11. Gorj

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Gorj a hotarat obligativitatea purtarii mastii de protectie si pastrarea distantarii in spatiile publice deschise, incepand cu 1 august. Sunt incluse pietele, parcarile, statiile mijloacelor de transport in comun si zonele de promenada (zona centrala si parcurile din Municipiul Targu Jiu si din orasele si comunele din Gorj).

Sunt excluse persoanele care desfasoara activitati fizice intense si/sau in conditii de munca solicitante, cum ar fi temperaturile ridicate sau umiditatea crescuta si copiii cu varsta sub 5 ani.

12. Arad

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Arad a instituit obligativitatea purtarii mastii de protectie de catre toate persoanele, incepand cu varsta de 5 ani, in pietele agro-alimentare permanente sau temporare, inchise sau deschise, precum si in spatiile de tipul targurilor de animale sau de produse traditionale, balciuri, oboare, piete/targuri saptamanale, in incinta aeroportului, statiilor CFR, autogarilor si in statiile mijloacelor de transport in comun, incepand cu 1 august.

13. Calarasi

In Calarasi situatia este diferita, in sensul ca a fost aprobata o hotarare prin care se recomanda purtarea mastii in spatiile deschise aglomerate, dar nu este obligatorie.

Giurgiu

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Giurgiu a instituit obligativitatea purtarii mastii de protectie pentru toate persoanele prezente in spatiile publice deschise, cum ar fi faleze, piete deschise, targuri, oboare, gari, autogari, statii pentru transportul in comun, parcuri, locuri de joaca. Persoanele care desfasoara activitati fizice intense si in conditii de munca solicitante, cum ar fi temperaturile ridicate sau umiditatea crescuta, precum si copiii cu varsta mai mica de cinci ani fac exceptie de la aceste prevederi.

Totodata, prin decizia CJSU au fost interzise comercializarea si consumul produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice in spatiile special destinate, dispuse in exteriorul cladirilor unde se desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si a bauturilor alcoolice si nealcoolice, in intervalul orar 23,00 - 6,00.

Satu Mare

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Satu Mare a decis ca masca devine obligatorie incepand cu 1 august si sunt vizate pietele agroalimentare, targurile din judet, Piata de vechituri si Piata de masini.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre masca obligatorie judete Romania coronavirus
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 29696 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

TROLLI JEGOSI ...care postati numai imbeccilitati ca de EXemplu

SalamdeC**t ..."Rusi, carati-va acasa" , Injineru,Movici, Socialistwars, MosGerila Craci MacacGigi si MULTI alti immbecili ce posteaza zilnic aceleasi fraze : -Sobolanii rosii, -baronii rosii ,ciuma rosie , PSD-KGB ne vrea pe toti moorti ... etc;
-Gile : Mafia PSD are ordin de la Moscova sa omoare cat mai multi romani , -Ciolacu e facut sa p.uta ! ,USL-ul (PNL+mafia PSD) ,etc ! ... Si multe , multe alte cretinerii si dejectii evacuate de cerebelul vostru bolnav , va pun linkul , poate aveti timp in week-end sa RASFOITI PAGINILE si sa va reciti "operele" ...

https://ziare.com/cautare/psd-pag9

 

degeaba se impune daca nu se respecta....

am fost acum 30 de minute intr-un magazin Profi si gardienii purtau masca sub barbie si ce era mai rau a permis la 4-5 bruneti sa intre in magazin fara masca.
Un prieten a indraznit sa traga atentia intr-un magazin mai mare - Selgros - si a fost injurat.

 

Rusi, carati-va acasa !

.

De acord

Si patagonezi !

Si VOI transnistreni!!!

.

Ca sa se respecte, mai Mariane?

Masurile care, in afara satisfacerii unor interese si scopuri obscure, nu au nici un mare si real efect? Cu ce te-a protejat pe tine declaratia aia pe propria raspundere, pe care trebuia s-o ai zi de zi asupra ta? Era cumva unsa cu antidot impotriva Covidului? In afara faptului ca te-a tinut sub control politienesc, ca la puscarie, nu a avut nici un alt efect. Cu ce i-a protejat pe batrani faptul ca li s-a limitat timpul de iesire din case la doua ore pe zi, si-n alea doua ore se inghesuiau fara distantari si precautii, pe la magazine, pe la farmacii si prin piata, ca sa apuce sa cumpere ceva inainte de expirarea termenului? Cu ce crezi ca te protejeaza directiva aia de a nu atinge obiectele pe care le-au mai atins si altii? Fiindca toate studiile de specialitate spun clar ca virusul asta, ca orice agent patogen, este un organism viu care poate trai si se poate dezvolta doar pe tesuturi vii, si nu pe balustrade sau pe tejghele. Si nici nu trebuie sa ai cine stie ce cunostinte medicale, ca sa pricepi logic treaba asta. Apoi: cu ce crezi ca te protejeaza pe tine masca aia de doi bani, care mai degraba constituie focar de infectie decat mijloc de protectie? Si daca preferi sa porti masca asa cum spun directivele, foarte bine, asa crezi tu ca e bine pentru sanatatea ta si nu-i nimic rau in asta, dar totodata de ce te revolti daca altul nu poarta masca? E de asemenea treaba lui daca se protejeaza sau nu. Tu chiar crezi in aiureala aia ca te poate imbolnavi, daca nu are masca? Pai TU PORTI masca, deci se cheama ca esti protejat impotriva lui sau a altora. Sau nu esti? Pai daca nu esti, atunci ce rost mai are sa porti o masca inutila?

Deci vezi cum sta treaba, mai Mariane? Da, am spus-o si o s-o mai spun, Covidul asta exista, e destul de grav, la fel cum este si gripa care face destule ravagii si provoaca si ea destule decese, dar a fost lansat "pe piata" in mod constient, pentru ca sub pretextul virusului sa se deruleze o intreaga serie de interese, manipulari si mascarade. Iar lumea pune botul la mascarada asta. In doar cateva luni, intreaga omenire a fost intoarsa cu totul pe dos. Si stii de ce? Fiindca s-a folosit arma cea mai eficienta: frica! Spaima colectiva, dusa si propagata pana la isterizare! 24 de ore din 24 s-au publicat poze cu sicrie si bolnavi (cele mai multe falsificate), s-au afisat statistici cu mii de morti, s-au difuzat mesaje de amenintare cu moartea care pandeste la fiecare colt de strada. Astea au fost "armele" de combatere a Covidului. Cei care au venit cu argumente de bun simt, stiintifice, recunoscute de ani de zile in lumea medicala, au fost inlaturati si catalogati drept conspirationisti. Lumea a inceput sa le vada pe toate astea. Si-n plus, ce incredere vrei sa mai aiba lumea in niste masuri care sunt incalcate chiar de catre cei care le-au decretat si le-au impus? Pai daca prim ministrul Orban, de pilda, nu se teme sa stea fara masca, atunci eu, omul simplu, de m-as teme???

salut......

Nu pot sa cred ca un glob intreg 7 miliarde de oameni sunt timpiti.
Nu pot sa cred ca 7 miliarde de oameni care au facut o revolutie IT in ultimii 20 de ani sunt tampiti.
Cred ca ar trebui sa avem si unele indoieli asupra "Marea Manipulare" - ca un ceas stricat -de 2 ori pe zi arata ora exacta.
Dubito ergo cugito - cugito ergo sum.

Frecție la picior de lemn

Nu va fi de folos atat timp cat spitalele mizerabile păstorite de Nelu Șpăgărelu sunt principalele focare de infecții cu zeci, sute de cadre medicale infectate (medici incompetenți și șpăgari, infirmiere indolente etc.).

 

acestia sunt mosteniti de la psd din cei 7 ani ,,,,,,

de guvernare.
este trist sa ai pretentia sa rezolvi un lucru stricat de psd 7 ani, in 8 luni.
Cultura dezvoltata de psd in ultimii 7 ani: salariu fara munca, salariu fara responsabilitati, pensii pentru voturi, munca la stat este divina, cei ce muncesc la privat sunt "paria" fara drepturi, nu se sterge usor.
In ultimii 7 ani de psd, Lenea este considerata o virtute, iar munca o prostie.

Si psd-ul i-a mostenit de la nen´tu basescu dupa

ai mai multi ani de guvernare - adica 10!
Numai ca mizeriile aluia in tandem cu moldoveanca (nevasta de infractor de renume cu performante de nivelul sutelor de milioane de euro!), s-au uitat! basescu e parlamentar european, domne, gata, are imunitate!

Hai, plimba ursul!

Orbirea politica e o boala

Cel acare a desfiintat cele mai multe spitale a fost guvernul PDL, actualmente PNL. Timp de ani de zile cand spitalele au fost dezinfectate cu zoaie HexiPharma nu l-am auzit pe chirurgul "liberal" Tataru sa protesteze... Mafia spitalelor e transpartinica, iar in vremea SU au sifonat bani si Cercel, și Ara^t, și Tataru + clientela lor.

Hai, neamuleee, hai la masti de vanzareee!

Bineinteles, suntem un popor care inca mai credem cu piosenie in pixuri, sacose, sticle electorale cu ulei si cascade de infectari care ne potopesc peste noapte.

De la cateva zeci de cazuri depistate pe zi, s-a ajuns brusc la cateva sute. ATI-urile nu mai fac fata internarilor, localitati intregi au intrat in carantina, e o mare nebunie mare! Vine Apocalipsa!

Dar io-te ca totusi nu o sa vina. De ce? Pentru ca vin alegerile. Alea esentiale, adica la primarii, consilii judetene si parlament. Eh, si-aici e durerea. Cum sa mai faci campanie electorala pe vreme de Covid? Cum sa te mai intalnesti cu electoratul, cum sa mai promiti, cum sa te mai afisezi public? Cu doar zece-douazeci de alegatori distantati regulamentar la doi metri unul de altul? Naspa! Nu merge! Si cum sa mai speri ca o sa fii votat, in conditiile in care alegatorii se tem sa se duca la vot de teama Covidului? Si iaca problema. La ultimele alegeri parlamentare, PSD a castigat cu doar 3 milioane de voturi, dintr-un electorat de vreo 18 milioane. Fiindca alea 3 milioane de pesedisti s-au dus sa voteze, iar cei mai multi din ailalti au stat acasa indiferenti si nu s-au dus. Acum, la alegerile astea, exista riscul sa se intample la fel, din cauza fricii de Covid. Pesedistii o sa-si puna masti, manusi, armuri daca e nevoie, si o sa se duca sa voteze inca de la primele ore ale diminetii. Fiindca-s constiinciosi pe chestia asta, pana la extrem. In schimb, ceilalti o sa fie mai reticenti. Sau, mai pe romaneste, o sa se cam slobozeasca-n izmene de frica si o sa spuna: "Pai de ce sa ma duc la vot, ca sa ma imbolnavesc?" Si ca atare, n-o sa se duca.

Iubitii nostri guvernanti penelisti stiu foarte bine treaba asta. Sunt constienti de riscul asta. In urma cu vreo saptamana si ceva, scriam prin comentariile postate ca pot sa pun pariu ca taman in preajma alegerilor se va intampla un mare miracol mare, si cazurile de Covid vor scadea pana aproape de zero, si pandemia va fi aproape eliminata in Romania. Acum cateva zile, doctorul Virgil Musta a facut o declaratie. e vorba de doctorul ala care la inceputul pandemiei spunea sus si tare ca nu sa poate muri de Covid, dar care dupa aia a trecut la sentimente mai pline de interes si a fost cooptat de guvern pe post de sef care sa spuna non-stop ca respectivul Covid ucide mai dihai ca bomba atomica. Ei bine, respectivul Musta a spus zilele trecute pe postul national de radio (e posibil sa fi spus si pe alte posturi, dar eu acolo l-am auzit), ca in ciuda miilor de cazuri inregistrate brusc in ultimul timp, exista toate probabilitatile ca ele sa scada vertiginos, in cel mult doua-trei saptamani.

Aha, deci taman pana la declansare campaniei electorale.

Si-atunci, de unde miile astea de cazuri explodate? Pai vin alegerile, pandemia trebuie sa se opreasca, dar au ramas mii de masti nevandute. Deci hai sa le vindem. Decretam cateva judete infectate, cu masca purtata obligatoriu pana si la buda, iar problema se rezolva.

Si gata!

 

molimele sunt raspandite de pitecantropii ascunsi printre oameni

animalele fara masca sau cei cu masca sub nas. epidemia de gripă din Romania din iarna 1934 - 1935 a cuprins intreaga tară intr-o săptămană. A durat 4 luni, a imbolnăvit aproape 240.000 de romani si a omorat peste 46.000, mai multi tzarani decat oraseni. deci tot pitecantropii au fost principalele victime.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor