O regiune din Grecia a reintrodus carantina

Vineri, 16 Octombrie 2020, ora 14:22
2132 citiri
O regiune din Grecia a reintrodus carantina
Foto: Pixabay

Prefectura Kozani, aflata in nordul Greciei si locuita de aproximativ 150.000 de persoane, a reintrodus vineri, 16 octombrie, carantina dupa aparitia a zeci de noi cazuri de COVID-19, informeaza agentia France Presse.

Carantina va ramane in vigoare pana la 29 octombrie, a anuntat joi seara Agentia de sanatate publica din Grecia. ''Mastile sunt obligatorii in exteriorul si interiorul spatiilor de lucru, toate adunarile sunt suspendate si orice deplasare in exteriorul regiunii este interzisa'', a declarat aceasta institutie.

Toate magazinele, salile de sport, tribunalele, restaurantele, cinematografele, muzeele si obiectivele arheologice din Kozani sunt inchise; spre deosebire de carantina din martie si aprilie, scolile raman deschise.

Cel putin 200 de noi cazuri de COVID-19 au fost consemnate in Kozani in luna octombrie, dintre care 100 in aceasta saptamana, au precizat reprezentanti ai Agentiei de sanatate publica, care au subliniat aparitia a zece mici focare.

Incepand din februarie Grecia, ce are o populatie de aproximativ 11 milioane de locuitori, a inregistrat aproape 24.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 si peste 480 decese cauzate de COVID-19.

Autoritatile incearca sa evite o noua carantina in Atena, unde sunt concentrate majoritatea cazurilor de COVID-19.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#kozani, #Grecia, #covid, #carantina , #coronavirus