Liceul din Timisoara cu doua cazuri de coronavirus, inchis pentru igienizare

Vineri, 06 Martie 2020, ora 15:28
2531 citiri
Liceul din Timisoara cu doua cazuri de coronavirus, inchis pentru igienizare
Foto: Arhiva Ziare.com

Liceul Alimentar din Timisoara va fi inchis in perioada 9-11 martie, pentru igienizare, dupa diagnosticarea cu Covid-19 a celor doi elevi de 16 ani, colegi de clasa, care acum sunt internati la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes".

Decizia a fost luata in unanimitate, vineri, in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, condus de prefectul Liliana Onet, intrunit ca urmare a diagnosticului cu COVID-19 pentru cei doi elevi din respectiva unitate scolara.

"Au fost puse in discutie masurile care trebuie luate la nivelul acestei unitati de invatamant, iar la propunerea Directiei de Sanatatea Publica si a Inspectoratului Scolar General, s-a luat, in unanimitate, hotararea de suspendare a cursurilor la unitatea scolara pentru moment, in perioada 9-11 martie. Decizia a fost luata pentru igienizarea generala a intregii unitati de invatamant", precizeaza un comunicat al Prefecturii Timis, remis vineri.

De mentionat ca, la clasa celor doi elevi, cursurile raman suspendate pe o perioada de 14 zile.

Totodata, a mai fost luata o hotarare conform careia inspectorul scolar general al judetului Timis Aura Danielescu va convoca o intalnire cu toti directorii de scoli din judet, pentru a le solicita sa doteze toate unitatile de invatamant cu materiale dezinfectante.

In plus, s-a decis ca inspectorul scolar general de Timis sa inceapa, de luni, controale in toate unitatile de invatamant din judet pentru a vedea daca au fost dotate cu materialele dezinfectante. La randul lor, directorii de scoli vor trebuie sa prelucreze cu profesorii si elevii materialele informative destinate prevenirii infectiei cu COVID-19.

De asemenea, Institutia Prefectului Timis a trimis tuturor unitatilor administrativ-teritoriale si Consiliului Judetean Timis o adresa in care se solicita sa asigure fondurile necesare pentru achizitia materialelor dezinfectante.

#liceu Timisoara coronavirus igienizare , #coronavirus