Ziare.com

Liceul din Timisoara cu doua cazuri de coronavirus, inchis pentru igienizare

Vineri, 06 Martie 2020, ora 15:28

   

Liceul din Timisoara cu doua cazuri de coronavirus, inchis pentru igienizare
Liceul Alimentar din Timisoara va fi inchis in perioada 9-11 martie, pentru igienizare, dupa diagnosticarea cu Covid-19 a celor doi elevi de 16 ani, colegi de clasa, care acum sunt internati la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes".

Decizia a fost luata in unanimitate, vineri, in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, condus de prefectul Liliana Onet, intrunit ca urmare a diagnosticului cu COVID-19 pentru cei doi elevi din respectiva unitate scolara.

"Au fost puse in discutie masurile care trebuie luate la nivelul acestei unitati de invatamant, iar la propunerea Directiei de Sanatatea Publica si a Inspectoratului Scolar General, s-a luat, in unanimitate, hotararea de suspendare a cursurilor la unitatea scolara pentru moment, in perioada 9-11 martie. Decizia a fost luata pentru igienizarea generala a intregii unitati de invatamant", precizeaza un comunicat al Prefecturii Timis, remis vineri.

De mentionat ca, la clasa celor doi elevi, cursurile raman suspendate pe o perioada de 14 zile.

Totodata, a mai fost luata o hotarare conform careia inspectorul scolar general al judetului Timis Aura Danielescu va convoca o intalnire cu toti directorii de scoli din judet, pentru a le solicita sa doteze toate unitatile de invatamant cu materiale dezinfectante.

In plus, s-a decis ca inspectorul scolar general de Timis sa inceapa, de luni, controale in toate unitatile de invatamant din judet pentru a vedea daca au fost dotate cu materialele dezinfectante. La randul lor, directorii de scoli vor trebuie sa prelucreze cu profesorii si elevii materialele informative destinate prevenirii infectiei cu COVID-19.

De asemenea, Institutia Prefectului Timis a trimis tuturor unitatilor administrativ-teritoriale si Consiliului Judetean Timis o adresa in care se solicita sa asigure fondurile necesare pentru achizitia materialelor dezinfectante.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2188 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor