Lista testelor rapide antigen, aprobata de Comitetul de securitate sanitara al UE. Rezultatele acestora vor fi inscrise in certificate si recunoscute in toate tarile din blocul comunitar

Joi, 18 Februarie 2021, ora 17:23
4033 citiri
Lista testelor rapide antigen, aprobata de Comitetul de securitate sanitara al UE. Rezultatele acestora vor fi inscrise in certificate si recunoscute in toate tarile din blocul comunitar
Testele antigen rapide recunoscute in UE FOTO Unsplash

Comitetul pentru securitate sanitara al UE a convenit asupra unei liste comune care include 16 teste antigenice rapide pentru COVID-19. Rezultatele acestora vor fi reciproc recunoscute de statele membre.

Totodata, a fost luata o decizie si privind un set standardizat comun de date care sa fie incluse in certificatele cu rezultatele testelor pentru COVID-19, potrivit unui comunicat de presa citat de Digi 24.

Aceste elemente vor fi reanalizate si actualizate in permanenta.

Mania testelor antigen cuprinde Romania. In graba achizitiei, unii romani cumpara testele gresite

"Testele rapide de detectie a antigenului sunt esentiale pentru a incetini raspandirea COVID-19 si ar trebui sa faca parte din raspunsul nostru global la pandemie.

Daca se vor solicita sau recomanda teste negative pentru COVID-19 pentru orice activitate, atunci este esential ca acestea sa fie recunoscute reciproc, iar rezultatele inscrise in certificate sa fie recunoscute in intreaga UE. Este extrem de important in special in contextul calatoriilor.

ANALIZA: Care este pretul unui test antigen in Romania dar si in alte state

Cetatenii nostri au nevoie de claritate si previzibilitate", a spus Stella Kyriakides, comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara.

Testele incluse in lista trebuie sa aiba marcajul CE, sa indeplineasca cerintele minime de performanta de ≥ 90% sensibilitate si ≥ 97% specificitate si sa fie validate de cel putin un stat membru ca fiind adecvate pentru acestea.

Testele antigen recunoscute in UE

* Abbott Rapid Diagnostics, Panbio™ COVID-19 Ag Rapid Test

* AMEDA Labordiagnostik GmbH, AMP Rapid Test SARS-CoV-2 Ag

* Becton Dickinson, BD Veritor System for Rapid Deteciton os SARS-CoV-2

* Beijing Lepu Medical Technology, SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit (Colloidal

Gold immunochromatography)

Raed Arafat a anuntat cand vor ajunge in Romania cele 3 milioane de teste antigen: "Vor fi date unitatilor de primiri urgente in prima faza"

* BIOSYNEX SWISS SA, BIOSYNEX COVID-19 Ag BSS

* CerTest Biotect S.L., CerTest SARS-CoV-2 CARD TEST

* Hangzhou Clongene Biotech, Clungene COVID-19 Antigen Rapid Test Kit

* Healgen Scientific Limited, Coronavirus Ag Rapid Test Cassette (Swab)

* LumiraDX UK LTd, LumiraDx SARS-CoV-2 Ag Test

* nal von minden GmbH, NADAL COVID -19 Ag Test

* Quidel Corporation, Sofia 2 SARS Antigen FIA

Doctorul Marius Geanta: "Inevitabil, vor aparea cazuri de infectare in scolile din Romania, insa trebuie sa ne propunem sa le identificam cat mai repede"

* SD BIOSENSOR, Inc., STANDARD F COVID-19 Ag FIA

* SD BIOSENSOR, Inc., STANDARD Q COVID-19 Ag Test

* Siemens Healthineers, CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Test

* Xiamen Boson Biotech Co, Rapid SARS-CoV-2 Antigen Test card

* Zhejiang Orient Gene Biotech Co.,Ltd, Coronavirus Ag Rapid Test Cassette (Swab)

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit joi, 21 ianuarie, printr-o procedura scrisa, o recomandare a Consiliului de stabilire a unui cadru comun pentru utilizarea testelor rapide antigen si recunoasterea reciproca a rezultatelor testelor COVID-19.

Recomandarea include validarea si recunoasterea reciproca a testelor rapide antigen si a testelor RT-PCR intre statele membre, partajarea unui set standardizat de date, printr-o platforma digitala, dezvoltarea unei liste comune de teste rapide antigen, prioritizarea situatiilor pentru utilizarea unor astfel de teste (de exemplu, contactele cazurilor confirmate, grupurile de focare) si altele.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#teste antigen, #lista recunoscuta in UE, #coronavirus , #coronavirus