MAE: Niciun roman de pe nava Westerdam nu este infectat cu coronavirus. Unul se intoarce in tara

Sambata, 15 Februarie 2020, ora 08:44
3818 citiri
MAE: Niciun roman de pe nava Westerdam nu este infectat cu coronavirus. Unul se intoarce in tara
Foto: Arhiva Pixabay

Un cetatean roman care se afla la bordul navei de croaziera Westerdam, care a acostat in Regatul Cambodgiei, a fost imbarcat din Pnom Penh catre Romania, iar alti 8 cetateni romani vor ramane la bordul navei Westerdam, informeaza MAE.

Conform sursei citate, membrii echipajului, inclusiv cei 8 cetateni romani, vor ramane la bordul navei Westerdam.

MAE precizeaza ca toti pasagerii si membrii echipajului au fost supusi testelor medicale, acestea infirmand existenta vreunui caz de infectare cu coronavirus.

"Cu privire la situatia cetatenilor romani aflati la bordul navei de croaziera Westerdam care a acostat in Regatul Cambodgiei, Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, in conformitate cu datele obtinute de catre reprezentantii Ambasadei Romaniei la Hanoi (acreditata si pentru Cambodgia) de la autoritatile locale, toti pasagerii si membrii echipajului au fost supusi testelor medicale, acestea infirmand existenta vreunui caz de infectare cu coronavirus.

La acest moment, pasagerii sunt transferati in capitala Cambodgiei, Pnom Penh, de unde vor fi imbarcati pe diferite linii aeriene in vederea revenirii in tarile de domiciliu, respectiv de resedinta, costurile aferente transportului international urmand a fi suportate de catre proprietarul vasului de croaziera. Pana la acest moment, un cetatean roman a fost imbarcat din Pnom Penh catre Romania", afirma aceeasi sursa.

MAE sustine ca Ambasada Romaniei la Hanoi mentine legatura in permanenta cu autoritatile competente implicate in gestionarea situatiei si va acorda asistenta consulara, in limita competentelor legale, daca situatia o va impune.

Nava de croaziera americana, careia i s-a interzis sa acosteze in cinci porturi din Asia, de teama de epidemiei de coronavirus, a ajuns joi in Cambodgia, unde pasagerii sai au putut debarca in sfarsit, a informat AFP si DPA.

Cei 1.455 de turisti aflati la la bordul pachebotului de lux Westerdam s-au imbarcat pe 1 februarie in Hong Kong, unde au fost depistate circa 50 de cazuri de Covid-19, apoi urmau sa isi continue calatoria spre Japonia. Cu toate acestea, de teama epidemiei care a facut deja peste 1.300 de victime, in principal in China continentala, a fost interzisa acostarea pachebotului in arhipelagul nipon, apoi in Taiwan, in Filipine, pe insula americana Guam si in sfarsit in Thailanda.

Miercuri, premierul cambodgian, Hun Sen, a decis sa permita navei sa acosteze in portul Sihanoukville (sud).

Vezi si Cele mai noi informatii despre starea de sanatate a romanului infectat cu coronavirus

Eveniment Quarterly Report

Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Buzău, că partea ucraineană s-a ţinut de cuvânt cu privire la exportul cerealelor din Ucraina. Ciolacu a anunţat o deplasare la Kiev, unde...
#roman nava croaziera Westerdam, #roman repatriat coronavirus nava , #coronavirus