MApN aduce sambata alte 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud

Sambata, 28 Martie 2020, ora 07:58
8405 citiri
MApN aduce sambata alte 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud
Foto: Arhiva Facebook/ Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apararii Nationale (MApN) anunta ca alte aproximativ 45 de tone de echipamente medicale vor fi aduse, sambata, din Coreea de Sud, cu o aeronava C-17 Globemaster III.

Astfel, vor ajunge in tara inca 100.000 de combinezoane de protectie pentru personal medical si al MAI, implicat in combaterea coronavirusului.

Ministerul Apararii Nationale a solicitat Unitatii Multinationale de Transport Strategic care opereaza de pe Baza Aeriana Papa din Ungaria, desfasurarea unei noi misiuni aeriene de urgenta, pentru transportul a inca aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa transmis, vineri, de MApN.

Echipamentele, constand in alte 100.000 de combinezoane de protectie, au fost achizitionate de statul roman prin Oficiul National de Achizitii Centralizate si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 in tara noastra.

"Cele doua zboruri solicitate de Ministerul Apararii Nationale cu aeronave C-17 Globemaster III reprezinta prima utilizare a orelor de zbor, alocate ca stat membru al Unitatii Multinationale de Transport Strategic, pentru pentru misiuni de urgenta in contextul gestionarii pandemiei de coronavirus", arata sursa citata.

Distribuirea echipamentelor de protectie va fi realizata cu mijloace de transport din dotarea IGSU si, cu sprijinul inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, acestea vor fi distribuite si alocate, in functie de nevoi, personalului medical din Ministerul Sanatatii si echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Coordonarea celor doua zboruri s-a realizat, din partea Romaniei, de Centrul National Militar de Comanda al MApN.

Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni sambata, 28 martie.

Romania a semnat in anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Intelegere pentru constituirea Unitatii Multinationale de Transport Strategic, alaturi alte noua tari NATO - Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA si Ungaria, si doua state membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda si Suedia.

Un prim transport aerian cu 45 de tone de echipamente medicale, inclusiv 100.000 de combinezoane de protectie, din Coreea de Sud, a sosit, joi, pe Aeroportul "Henri Coanda".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#echipament medical Romania Coreea Sud , #coronavirus