Prima tara din lume care incepe vaccinarea contra COVID-19. Campania debuteaza pe 8 decembrie

Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 17:28
6332 citiri
Prima tara din lume care incepe vaccinarea contra COVID-19. Campania debuteaza pe 8 decembrie
FOTO Pixabay

Serviciul national de asistenta medicala din Marea Britanie (NHS) va incepe campania de vaccinare impotriva noului coronavirus marti, 8 decembrie, dupa sosirea in tara a primelor doze de vaccinuri, a anuntat directorul sau executiv, Chris Hopson, intr-un interviu pe care l-a acordat vineri postului BBC.

Potrivit DPA, prim-ministrul Boris Johnson a spus ca acest program reprezinta cea mai ampla campanie de vaccinare din istoria Marii Britanii.

Aproximativ 800.000 de doze de vaccin sunt asteptate sa soseasca in aceasta tara saptamana viitoare, iar alte milioane de doze vor ajunge in Marea Britanie pana la sfarsitul anului 2020.

Miercuri, compania germana BioNTech a anuntat ca vaccinul sau anti-COVID-19, creat in colaborare cu producatorul american de medicamente Pfizer, a fost aprobat pentru utilizare in regim de urgenta de catre Agentia de Reglementare a Medicamentelor si Asistentei Medicale (MHRA) din Marea Britanie.

Vaccinul va fi administrat mai intai persoanelor care traiesc sau care lucreaza in aziluri, persoanelor de peste 80 de ani si personalului medical cu risc sporit de infectare.

Vaccinul Pfizer/BioNTech va fi administrat prima data in 50 de "centre clinice" din intreaga tara, din cauza provocarilor generate de activitatile de logistica si de depozitare la temperaturi sub minus 70 de grade Celsius.

Marea Britanie a fost prima tara care a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech, care este analizat in aceasta perioada si de agentiile cu rol de reglementare din Statele Unite si din Uniunea Europeana.

Marea Britanie a fost deosebit de afectata de pandemia de COVID-19, inregistrand peste 60.000 de decese asociate noului coronavirus, potrivit statisticilor oficiale, insa multi specialisti considera ca numarul real al victimelor ar putea fi mult mai mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Un șir recent de accidente misterioase la fabricile de armament din SUA și Marea Britanie care au produs arme și echipamente pentru forțele ucrainene ce se apără în fața armatei lui Putin a...
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Un tablou din secolul al XVII-lea, care a fost furat din galeria de artă a unei universităţi din Oxford în urmă cu mai bine de patru ani, a fost recuperat în România, anunţă BBC. Tabloul...
#vaccin COVID, #Marea Britanie, #campanie de vaccinare , #coronavirus
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Aiurea! Prima tara e Rusia care a si vaccinat 100 de milioane
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Deci anglo-saxonii sunt primii pe lista de depopulare.