Marturia cutremuratoare a directorului Filarmonicii Timisoara, vindecat de COVID: "In salonul ATI e greu, sunt urlete, foarte multi au dureri foarte mari"

Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 08:10
2999 citiri
Marturia cutremuratoare a directorului Filarmonicii Timisoara, vindecat de COVID: "In salonul ATI e greu, sunt urlete, foarte multi au dureri foarte mari"
Foto: Captura Digi 24

Marturie cutremuratoare a managerului filarmonicii de stat din Timisoara, Ioan Garboni, vindecat de COVID si intors acum la serviciu. Spune ca i-a fost teama pentru viata lui si nu crede ca va uita prea usor strigatele de durere ale celorlalti pacienti de la Terapie Intensiva.

Ioan Garboni a supravietuit, dar COVID-19 a lasat urme adanci. A pierdut 10 kilograme in 10 zile de boala, iar recuperarea se anunta lunga si dificila.

In 13 octombrie, directorul Filarmonicii din Timisoara era luat cu targa si transportat intr-o alta sectie a Spitalului "Victor Babes" pentru investigatii suplimentare. Acum, la aproape o luna de la acel moment, s-a vindecat de Covid-19, dar isi aminteste cu durere in suflet intreaga experienta, potrivit Digi 24.

"In spital am stat 10 zile, din care 5 zile la ATI. La ATI am gasit niste oameni, niste eroi de-a dreptul, va spun, oameni care umbla in combinezoane cate 12 ore, cu pampers pe ei, sunt absolut formidabili," povesteste Ioan Garboni, managerul filarmonicii "Banatul" din Timisoara.

A fost constient in fiecare moment la terapie intensiva si, fara sa vrea, a fost si martorul momentelor tragice care se petrec acolo.

"Cred ca povestea cu ATI-ul este mai mult o experienta personala, fiindca esti foarte aproape de norisori si de Doamne-Doamne. In salonul in care am stat eu mai era o doamna in varsta intr-o stare foarte grava. Am inteles ca doamna respectiva nici n-a supravietuit dupa ce am plecat eu de acolo, a fost intubata si dupa cateva zile nu a mai rezistat. E greu, pentru ca sunt urlete, foarte multi au dureri foarte mari", spune directorul filarmonicii, la postul de televiziune vitat.

A slabit 10 kilograme in 10 zile

Covid-19 si-a pus amprenta si asupra starii sale generale de sanatate. Managerul filarmonicii a slabit 10 kilograme in doar 10 zile si in continuare este sleit de puteri.

"Dupa o luna de spitalizare si de stat acasa si de recuperare, va spun ca sunt foarte obosit, sunt vlaguit, am inteles de la multa lume ca este nevoie de doua luni ca sa te recuperezi. Urci scarile si gafai, nu e numai o problema de varsta", arata Ioan Garboni.

Dupa tot ce a trait, managerul Filamonicii din Timisoara tine sa transmita un mesaj despre cei din linia intai: "Personalul care lucreaza in spitale, desi este insuficient, eu am fost impresionat de daruirea lor si de modul foarte profesionist in care se ocupa de fiecare pacient. Nu stiu de ce acum sunt atacuri asupra lor, mi se par nedrepte, sa stiti ca totusi de 7 luni stau imbracati in combinezoane si le e foarte greu, foarte greu", spune Ioan Garboni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ioan Garboni filarmonica, #Ioan Garboni pacient covid, #Ioan Garboni covid, #Ioan Garboni coronavirus , #coronavirus