Masuri anti-coronavirus in Romania: Sunt interzise activitatile cu mai mult de 1.000 de persoane

Duminica, 08 Martie 2020, ora 11:07
30389 citiri
Masuri anti-coronavirus in Romania: Sunt interzise activitatile cu mai mult de 1.000 de persoane
Foto: Hepta.ro

Incepand de duminica, autoritatile din Romania au decis interzicerea activitatilor care presupun participarea unui numar mai mare de 1.000 de persoane. Totodata, au fost adoptate criteriile care pot determina inchiderea scolilor unde apare un caz de imbolnavire de COVID-19.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a anuntat ultimele informatii privind situatia imbolnavirilor.

S-au aprobat procedura si criteriile suspendarii cursurilor in scoli, in contextul aparitiei unui caz de coronavirus, potrivit acestuia.

Totodata, incepand de duminica, se interzic activitatile care presupun participarea unui numar mai mare de 1.000 de persoane, indiferent daca sunt publice sau private.

In cazul evenimentelor care presupun prezenta mai multor persoane, se va decide punctual.

Arafat a reluat recomandarea ca cetatenii romani sa nu circule in zonele afectate de coronavirus, iar celor care sunt in aceste zone sa nu vina in Romania, pana in 31 martie.

O alta masura anuntata este sistarea stagiilor practice in spitale pentru studentii de la Medicina.

Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a dat si ultimele date privind pacientii: 13 cazuri de imbolnavire, 15 persoane plasate in carantina si alte 12.734 izolate la domiciliu.

Situatia pana in acest moment

Sambata, au fost confirmate inca patru cazuri de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus, fiind vorba despre un barbat de 49 de ani intors din Roma la sfarsitul lui februarie, primul caz din Bucuresti; o tanara de 15 ani din Timisoara si alta de 16 ani din Hunedoara si un barbat din Galati, intors din Italia.

In acelasi timp, insa, un tanar de 16 ani, elev de liceu din judetul Timis, s-a vindecat si a fost externat.

In plus, mai sunt trei romani cu coronavirus in Italia, confirmati de MAE, dar si unul in Spania, despre care insa au aparut informatii deocamdata doar in presa iberica.

Pe de alta parte, cei doi romani infectati de pe nava din Japonia s-au vindecat si s-au intors acasa.

#coronavirus imbolnaviri Arafat , #coronavirus