Medic care a ajutat o gravida suspecta de COVID-19: Avem echipamente de protectie?...nu avem!!! Avem teste?...nu avem!!!

Luni, 16 Martie 2020, ora 10:29
8332 citiri
Medic care a ajutat o gravida suspecta de COVID-19: Avem echipamente de protectie?...nu avem!!! Avem teste?...nu avem!!!
Foto: Arhiva Ziare.com

Un medic din Iasi care a trebuit sa asiste la nastere o femeie insarcinata, care a intrat in contact cu o ruda din Italia, a povestit pe Facebook dezastrul din spitale, punctand cat de nepregatita este Romania pentru epidemie.

"Eu in garda de primire, astazi impreuna cu cativa colegi! Sunt informata ca va ajunge in spital o gravida, cu nastere declansata si care a luat legatura (vizita) acum o saptamana cu un neam de al ei, sosita din Veneto acum 18 zile! M-am scurs! Indicatia este sa se finalizeze nasterea prin operatie cezariana! A inceput agitatia!", relateaza medicul Dana Popoviciu intr-un mesaju pe Facebook.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Medicul a precizat ca au blocat un cabinet de consultatii pentru a o primi pe femeia insarcinata si ca apoi acesta a fost dezinfectat.

"Avem echipamente de protectie?...nu avem!!! Avem teste pt recoltare si pt a trimite la boli infectioase?...nu avem!!! Si atunci, ce avem? Doctori si asistente care trebuie sa intre in sala si eventual sa se contamineze?...da, asta avem!?

A venit gravida, s-a efectuat ancheta epidemiologica..a avut contact cu persoana sosita din Veneto, care nici ea nu a efectuat testul, desi s-a dus si a cerut sa i se faca..indicatia a fost doar de autoizolare la domiciliu, s-a practicat cezariana, medicii, asistentele si infirmierele FARA echipament de protectie! Doar cu 2 randuri de masti, 2 randuri de manusi si halatul steril! Dzeu cu mila!", a continuat medicul.

Medicul se plange ca nu este normal ceea ce se intampla in aceste momente si precizeaza ca numarul cazurilor este inca mic, pentru ca nu sunt testati oamenii.

"Nu este normal ce se intampla! Nu este normal sa NU avem echipamente de protectie! Nu este normal sa expui la risc un spital intreg!

In aceste conditii de practicare a medicinei in conditii de pandemie, Romania va depasi alte state europene la numarul de cazuri! De ce avem noi (inca) putine cazuri? ...deoarece oamenii NU sunt testati! Este un fals adevar expus publicului! Stat roman! Esti obligat sa achizitionezi teste, dezinfectante si materiale de protectie! Sanatatea este garantata de Constitutie!

Cum ne-a fost noua, celor din garda, sanatatea garantata astazi???Si garda continua ...", a incheiat medicul postarea de pe Facebook.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#medic gravida Iasi coronavirus, #medic gravida Iasi spital, #coronavirus Romania , #coronavirus