Medic din Vama Nadlac: Nu lupti doar cu epidemia, ci si cu nesimtirea. Infractionalitatea va creste semnificativ

Sambata, 21 Martie 2020, ora 17:31
41086 citiri
Medic din Vama Nadlac: Nu lupti doar cu epidemia, ci si cu nesimtirea. Infractionalitatea va creste semnificativ
Foto: captura video

Un medic din Vama Nadlac a povestit pe Facebook cum au fost tratati, el si colegii sai, de cei care au revenit in tara. Aroganta, superficialitate, lipsa de educatie si de rusine, sunt cuvintele folosite de medicul Vlad Rosca.

Vlad Rosca, medic in Vama Nadlac, a povestiti pe Facebook, cum a fost tratat, el si colegii lui, de cei care au format in toiul noptii "o caravana a nepasarii".

"Pe la 3 si ceva, tarziu in noapte... din departare se vad sute de faruri. Parca un oras luminos se apropia de noi. In cateva minute erau aliniati pe 4 coloane... erau kilometri de faruri. Stiam de unde incepe, dar nu unde se termina. A inceput haosul!", povesteste doctorul.

Acesta sustine ca la fata locului erau mobilizati reprezentanti ai DSP, ai Politiei de frontiera, Jandarmeriei si ai Politiei.

"Dupa cateva minute insa am realizat ca nu lupti aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolenta, nesimtirea si lipsa de respect a celor ce au intrat in tara. O lipsa de respect fata de noi si fata de intreaga Romanie. Aroganta, superficialitate... lipsa de educatie si de rusine... toate au fost prezente. Nu a contat nimic... izolarea, carantina... riscul de a fi bolnavi si de a imbolnavi oameni... toate erau un pret mic in comparatie cu dorinta de a intra in tara.

Pentru ei nu au contat romanii, ci doar Romania vazuta ca ultima oportunitate si sansa. Infractionalitatea va creste semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta.... epidemia aceasta va deveni din problema principala... doar o problema asociata celor ce vor urma", a scris doctorul pe pagina de Facebook.

Medicul sustine ca nu vorbeste despre cei din diaspora, ci despre cei carora ne le mai merge cu "furturile, prostitutia si cersitul".

"Nu vorbim de diaspora, nu vorbim de romani din strainatate care sunt exemplu de caracter si omenie... ei nu au fost, ei nu vin, ei respecta... si noi ii respectam! Vorbim aici de cei carora nu le mai merge cu furturile, prostitutia si cersitul... despre asta vorbim si stiti bine!", a mai scris medicul Vlad Rosca.

Mii de romani au revenit, in ultimele zile, in tara din strainatate. Unii dintre ei au fost blocati la granita dintre Austria si Ungaria, dupa ce tara vecina si-a inchis granitele. Autoritatile ungare le-au permis cetatenilor romani tranzitarea teritoriului Ungariei, la cererea Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#romani vama Nadlac medici coronavirus , #coronavirus