Ministerul Apararii anunta ca spitalul mobil pe care il ridica in Bucuresti va fi gata peste 5-6 zile

Vineri, 20 Martie 2020, ora 18:03
4699 citiri
Ministerul Apararii anunta ca spitalul mobil pe care il ridica in Bucuresti va fi gata peste 5-6 zile
Foto: Arhiva Facebook/MApN

Complexul medical mobil din curtea Institutului "Ana Aslan" ridicat de Armata Romana in Otopeni va fi operational administrativ in 5 - 6 zile, dupa care va fi certificat si autorizat pentru tratarea cazurilor usoare si medii de COVID-19, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii Nationale (MApN), Oliver Anghel.

"Practic va fi un campus militar - facilitatea medicala mobila de tip ROL 2 si o tabara de corturi. Capacitatea va fi stabilita in functie de cazuistica. In aceasta facilitate medicala vor fi tratate cazurile usoare si medii COVID-19. In cadrul acestei unitati medicale vor lucra specialisti de la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central 'Carol Davila' din Bucuresti, acesta avand si rolul de a pregati cadre medicale care vor deservi aceasta facilitate", a explicat Anghel pentru presa.

El a precizat ca acest campus medical cuprinde peste 35 de containere si peste 30 de corturi, in acestea din urma urmand sa fie plasate persoanele care trebuie sa stea in izolare sau carantina. Modul in care vor fi directionati pacientii catre acest spital va fi stabilit de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

Complexul medical este ridicat de catre militari ai Batalionului 96 Geniu, a mentionat Oliver Anghel.

Conform MApN, formatiunea medicala de tip ROL 2 cuprinde, printre altele, unitati de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zona de decontaminare.

Formatiunea medicala de nivel ROL 2 a MApN a mai functionat ca sectie externa de boli infectioase la combaterea virusului Ebola si a fost parte componenta a exercitiilor NATO "Saber Guardian 19" si "Vigorous Warrior 19" - cel mai mare exercitiu cu focus medical organizat pana in prezent de Alianta Nord-Atlantica, care s-au desfasurat anul trecut in Romania.

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinita de Directia medicala, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Carol Davila", Statul Major al Fortelor Terestre, Statul Major al Fortelor Aeriene, Comandamentul Logistic Intrunit si Comandamentul Comunicatiilor si Informaticii.

Reamintim ca secretarul de stat Raed Arafat a anuntat marti seara ca acest spital va fi montat la Ana Aslan. Iar miercuri dimineata, militarii s-au apucat de treaba.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de coronavirus in Romania si in lume, dar si masurile luate de autoritati

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Mapn finalizare spital Ana Aslan coronavirus , #coronavirus