Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministerul Sanatatii: Alerte de infectii cu noul coronavirus la Cluj, Timisoara, Constanta si Bucuresti. Toate au fost infirmate

Duminica, 26 Ianuarie 2020, ora 20:07
7374 citiri
Ministerul Sanatatii: Alerte de infectii cu noul coronavirus la Cluj, Timisoara, Constanta si Bucuresti. Toate au fost infirmate
Foto: Arhiva Ziare.com

Intreaga circulatie a persoanelor care vin spre Romania din aria geografica a Chinei a fost monitorizata pe criterii epidemiologice si au aparut alerte la Cluj, Timisoara, Constanta si Bucuresti, dar toate au fost infirmate, potrivit unui buletin informativ al Comitetului interministerial pentru monitorizarea si managementul potentialelor infectii cu noul coronavirus dat publicitatii duminica.

"Se iau masuri speciale pentru ansamblul folcloric din Mioveni, format din 25 de persoane, care in acest moment se afla in Beijing-China si va sosi pe aeroportul din Otopeni marti, ora 15,00. Deja oficialii romani ai ambasadei au luat legatura cu acestia. Cat priveste situatia instrumentistilor care au fost pentru o perioada de 40 de zile intr-un turneu in China, DSP judetean verifica starea lor de sanatate zilnic. Pana in prezent nu exista suspiciuni de pneumonie cu noul coronavirus la niciuna din persoanele din acest grup", se precizeaza in buletinul informativ.

Potrivit situatiei la zi a cazurilor de imbolnavire cu coronavirus, la nivel global exista 2.061 de cazuri confirmare, din care 2.019 cazuri numai in China continentala. S-au inregistrat 56 de decese, toate in China.

Pe 22 ianuarie, s-a constituit Comitetul interministerial pentru monitorizarea si managementul potentialelor infectii cu noul coronavirus, format din specialisti, sub coordonarea ministrilor din Ministerul Sanatatii, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor.

Comitetul a recomandat un set de masuri pentru aeroporturi si pentru unitatile medicale sanitare.

Pentru aeroporturi s-a recomandat instalarea de scannere termice pe fluxurile de pasageri pentru detectarea persoanele a caror temperatura corporala este mai mare de 38 de grade. Implementarea acestei masuri se va decide luni, cu toti factorii implicati.

Alte recomandari sunt: asigurarea distribuirii de pliante de informare pentru aeroporturi (pregatite de INSP - CNSCBT la portile imbarcare/sosire, control pasapoarte, zone de asteptare etc.); expunerea la loc vizibil pe fluxurile de pasageri a unor afise informative; asigurarea permanentei de asistenta medicala (24/24 - 7/7) in cadrul cabinetelor medicale din aeroporturi, catre care vor fi indrumati pasagerii care prezinta simptomatologie respiratorie/febra; asigurarea cabinetelor medicale din incinta aeroporturilor cu cantitati suficiente de materiale de protectie pentru personal; asigurarea personalului aeroporturilor care vine in contact nemijlocit cu pasagerii, cu cantitati suficiente de materiale de protectie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ministerul sanatatii coronavirus , #coronavirus
Comentarii
Poza cititoru
cititoru
rank 5
Si atunci ce ma mai alertezi