Ministerul Sanatatii va primi o donatie de tratament pentru COVID-19, pentru 8.000 de pacienti

Marti, 24 Martie 2020, ora 17:20
5560 citiri
Ministerul Sanatatii va primi o donatie de tratament pentru COVID-19, pentru 8.000 de pacienti
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Sanatatii anunta ca peste 8.000 de pacienti vor beneficia de tratament pentru COVID-19, dupa ce compania biofarmaceutica AbbVie Romania si-a anuntat intentia de a dona Ministerului Sanatatii un numar de aproximativ 4.000 cutii dintr-un medicament antiviral folosit in tratamentul pacientilor infectati cu noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de Ministerul Sanatatii, donatia companiei biofarmaceutice AbbVie Romania se va realiza prin compania Ministerului Sanatatii, Unifarm SA, iar medicamentele vor fi distribuite in cele 10 spitale desemnate in prima linie de tratare a pacientilor, conform Planului Alb realizat de catre Ministerul Sanatatii.

Acestea sunt: Institutul National de Boli Infectioase - Matei Bals, Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale Victor Babes Bucuresti, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Brasov, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi, Spitalul Clinic Judetean de Boli Infectioase Tg. Mures, Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Ioan cel Nou Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara.

"Acest medicament, folosit prima data la Institutul National de Boli Infectioase-Matei Bals pentru tratarea pacientilor infectati cu Covid-19, este binevenit mai ales acum, in lupta contra cronometru pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente si materiale sanitare. Multumesc companiei AbbVie Romania pentru ajutorul acordat. Medicamentele vor ajunge imediat la spitalele din prima linie, acolo unde este mare nevoie de ele", a declarat ministrul Sanatatii, Victor Costache.

"Dorim sa ne alaturam demersurilor dumneavoastra sprijinind statul roman in lupta cu Covid-19 prin donarea acestui produs care poate fi folosit ca alternativa terapeutica in tratamentul pacientilor depistati cu Covid-19, conform protocoalelor medicale asa cum au fost acestea elaborate si implementate de catre societatile medicale de specialitate, in Romania.

Dorim sa ne alaturam demersurilor dumneavoastra sprijinind statul roman in lupta cu Covid-19 prin donarea acestui produs care poate fi folosit ca alternativa terapeutica in tratamentul pacientilor depistati cu Covid-19, conform protocoalelor medicale asa cum au fost acestea elaborate si implementate de catre societatile medicale de specialitate, in Romania.

Mentionez ca produsul este indicat pentru tratamentul adultilor, adolescentilor si copiilor infectati cu virusul imunodeficientei umane (HIV-1). Cu toate ca s-au constatat potentiale actiuni antivirale in cazul MERS/SARS, sunt necesare date clinice suplimentare care sa ateste eficacitatea produsului in tratamentul Covid-19.

Evaluand resursele disponibile, in acest moment consideram ca AbbVie Romania poate sustine tratamentul unui numar de peste 8.000 de pacienti. In continuare AbbVie va face eforturile necesare pentru a sprijini autoritatile romane in incercarea de a limita raspandirea Covid-19", a declarat Jorge Ruiz Benecke, General Manager AbbVie Romania.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus si modul cum a paralizat intreaga lume

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#donatie medicamente Romania COVID 19, #coronavirus tratament Ministerul Sanatatii , #coronavirus
Comentarii
Poza DemonBanal
DemonBanal
rank 5
orice ajutor e binevenit si binerasplatit de Domnul