Ministrul Sanatatii: Prezentarea la medic ar trebui sa se faca precoce

Luni, 14 Septembrie 2020, ora 21:19
2700 citiri
Ministrul Sanatatii: Prezentarea la medic ar trebui sa se faca precoce
FOTO: Pixabay.com

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a afirmat, luni, 14 septembrie, ca s-a facut o evaluare a mortalitatii cauzate de coronavirus si ca "nu suntem chiar asa de sus". Ministrul face apel pentru prezentarea precoce la medic. "Cei din Terapia Intensiva sunt cei care numara decedatii, sunt cei in spatele carora se da cea mai mare lupta", a afirmt Nelu Tataru, la Digi 24.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca s-a facut o evaluare a mortalitatii cauzate de coronavirus.

"Mortalitatea am evaluat-o in toata aceasta perioada. Chiar erau discutii ca in ultimele 2-3 saptamani avem o mortalitate crescuta, mai mare decat in UE. Atunci am facut evaluarea pe tot parcursul acestei pandemii si sa vedem ca nu suntem chiar asa de sus, dar a venit o vara cu o relaxare, cu o transmitere comunitara accentuata, cu un numar mare de cazuri, cu o decompensare a patologiilor cronice pe care le aveau acesti pacienti care s-au infectat si atunci cu Terapia Intensiva plina. Cei din Terapia Intensiva sunt cei care numara decedatii, sunt cei in spatele carora se da cea mai mare lupta ne si atunci ar trebui sa gandim ca prezentarea la medic ar trebui sa se faca precoce", a declarat Tataru.

Aesta considera ca "bolile cronice trebuie tinute in frau si trebuie reevaluate periodic".

"Aceasta vara a fost vara in care, ori de teama, ori din niste repercusiuni nedorite, acesti pacienti cu boli cronice nu au mai consultat medicul specialist sau medicul de familie si atunci infectia SARS-COV-2 nu a facut decat sa ii decompenseze", a mai afirmat ministrul.

Pana astazi, 14 septembrie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 104.187 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID - 19). De asemenea, 4.185 de persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 au decedat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#medic, #coronavirus, #cabinet, #ATI, #Terapie Intensiva , #coronavirus