Ministrul Vela anunta masurile pentru prevenirea si combaterea infectiilor cu coronavirus

Luni, 24 Februarie 2020, ora 22:53
6172 citiri
Ministrul Vela anunta masurile pentru prevenirea si combaterea infectiilor cu coronavirus

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, luni ca a autoritatile au adoptat o hotarare prin care au fost aprobate masurile necesare pentru cresterea capacitatii de interventie in prevenirea si combatarea infectiilor cu noul coronavirus.

In cadrul unei conferinte de presa la sediul MAI, el a anuntat, de asemenea, ca a avut loc o videoconferinta la care au participat toate comitetele judetene pentru situatii de urgenta.

"In urma discutiilor, am decis si am votat cu unanimitate de voturi cateva articole importante care fac parte din aceasta hotarare. Articolul 1: instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc in Romania din Italia, din cele 11 comune (...) si autoizolarea la domiciliu pentru persoanele din zonele care sunt declarate cu risc din Italia.

Ministerul Sanatatii va completa lista cu zonele si localitatile care au grad de risc, actualizata fiind in functie de situatia la zi din Italia sau din alte tari", a spus Vela luni seara.

In ce priveste cea de-a doua masura, demnitarul a declarat ca va fi emisa o hotarare de guvern pentru alocarea, din fondul de rezerva pus la dispozitia Guvernului, a resurselor financiare necesare ministerelor in vederea instituirii masurilor de carantina, de salarizare si cele aferente realizarii materialelor de informare.

Totodata, DSU, IGSU, INSP, Ministerul Sanatatii, MApN vor desemna experti care sa faca parte dintr-un grup de lucru in scopul stabilirii unor posibile scenarii de actiune, in functie de evolutia infectiei.

O alta masura vizeaza instituirea unei linii telefonice gestionate de Ministerul Sanatatii, dedicata apelantilor care solicita informatii referitoare la infectia cu coronavirus.

De asemenea, se va infiinta un grup de comunicare strategica, sub conducerea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, cu reprezentanti din institutiile implicate, astfel incat presa si cetatenii sa fie informati operativ din surse oficiale.

Citeste si:
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Dănileț, sistemul mafiot și cine mai trebuie să se teamă
Judecătorul Cristian Dănileț a fost dat afară pentru a doua oară din magistratură. Politicienilor nu le place de el, pentru că explică prea mult, desface firul în patru când explică...