Muftiatul Cultului Musulman sustine campania de promovare a vaccinarii: "Este foarte important sa avem incredere in stiinta"

Marti, 12 Ianuarie 2021, ora 11:46
1877 citiri
Muftiatul Cultului Musulman sustine campania de promovare a vaccinarii: "Este foarte important sa avem incredere in stiinta"
Foto: Facebook/ Muftiatul Cultului Musulman din Romania

Muftiatul Cultului Musulman din Romania a transmis, marti, printr-un comunicat de presa, ca se alatura campaniei nationale de promovare a vaccinarii impotriva virusului SARS-CoV-2, derulata la nivel national, si saluta totodata aparitia vaccinurilor care pot duce la limitarea actualei pandemii.

De asemenea, institutia ii informeaza pe membrii comunitatii musulmane din Romania ca vaccinarea este un act asumat personal, gratuit si voluntar.

"Pentru o decizie cat mai buna, insa, in ceea ce priveste oportunitatea vaccinarii, Muftiatul Cultului Musulman din Romania ii indeamna pe toti membrii comunitatii in primul rand sa se informeze din surse oficiale.

In acest sens, pe platforma nationala de informare www.vaccinare-covid.gov.ro se gasesc cele mai noi informatii despre procesul de vaccinare, precum si o serie de raspunsuri la intrebari legate de vaccin, importanta si oportunitatea vaccinarii. Informarea corecta si din surse oficiale asigura luarea unei decizii corecte, care va influenta viata fiecaruia dintre noi", a transmis Muftiatul Cultului Musulman.

De asemenea, Muftiatul recomanda membrilor comunitatii care nu au acces la surse de informare in mediul online sa apeleze la medicii de familie.

"In ceea ce ii priveste pe membrii comunitatii care nu au acces la sursele de informare din mediul online, Muftiatul Cultului Musulman din Romania ii indeamna sa apeleze la medicii de familie pentru a fi consiliati cu responsabilitate in ceea ce priveste oportunitatea vaccinarii, medicii de familie fiind cei mai in masura sa ii sfatuiasca, avand in vedere ca sunt persoanele care le cunosc cel mai bine istoricul medical", a mai precizat sursa citata.

Muftiatul transmite membrilor sai ca este foarte important sa manifeste incredere in stiinta.

"De asemenea, Muftiatul Cultului Musulman din Romania transmite tuturor membrilor sai ca este foarte important sa manifeste incredere in stiinta si sa acorde credit cercetatorilor din intreaga lume care, indiferent de religie sau etnie, si-au dat mana in aceste vremuri greu incercate pentru omenire si au trudit pentru gasirea cat mai rapida a celei mai bune variante de vaccin pentru limitarea si poate chiar stoparea raspandirii virusului SARS-CoV-2.

Este important si sa privim retrospectiv la toate crizele sanitare din decursul istoriei, sa recunoastem importanta vaccinarilor care au condus la gestionarea cu succes a altor epidemii / pandemii si sa constientizam faptul ca decizia fiecaruia dintre noi, luata in cunostinta de cauza, are consecinte importante nu numai asupra sanatatii noastre, ci si pentru cei din jurul nostru", a mai precizat Muftiatul Cultulului Musulman din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Muftiatul Cultului Musulman din Romania, #muftian romania, #musulmani romania vaccin , #coronavirus
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Muftiatul este mai inteligent si mai respectuos pentru semenii sai